7
Mayıs
2024
Salı
TEKİRDAĞ

Çevre Platformu tekirdağ'da toplandı

Tekirdağ Doğayı ve Çevreyi Koruma Derneği’nin organizasyonunda, Marmara Çevre Platformu’nun (MARÇEP) 12. Bölge Toplantısı, Tekirdağ Halk Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Özellikle Tekirdağ Belediyesi ve valiliği başta olmak üzere il yöneticileri, milletvekilleri ve akademisyenlerin katıldığı ve çevre sorunlarının ele alınarak tartışıldığı platforma vatandaşların fazla ilgi göstermemesi dikkat çekti.

Prof. Dr. Hasan Hayri Tok, Prof. Dr. Turhan Uslu, Prof. Dr. Kayhan Korkut, Doç. Dr. Tanay Sıtkı Uyar, Tekirdağ Barosu Eski Başkanı Güneş Gürseler’in konuşmacı olarak katıldığı platform 2 gün sürdü. Çevre Platformu’nda bir konuşma yapan AKP Tekirdağ Milletvekili ve İçişleri Komisyonu Başkanı Ziyaeddin Akbulut, yeni düzenlenen TCK Yasası’nda çevreye zarar verenlerle ilgili çok ağır cezalar öngörüldüğünü belirterek, "Çevre konusu son derece önemli bir konudur. Bu konuda özellikle belediyelere büyük işler düşmektedir. Belediyelerin çöp konusunda modern uygulamaları hata geçirmesi, çevreye zarar vermeyecek şekilde, toplanıp, ayrıştırılması ve arıtılması gerekiyor. Avrupa Birliği yolundaki Türkiye’de halkın her konuda bilinçlenmesi gerekiyor. Çevre konusu sadece devlete bırakılacak kadar önemsiz değildir. Toplum da çevreye sahip çıkmalıdır" dedi.

AKP Tekirdağ Milletvekili Ahmet Kambur da, çevre konusunda sürekli toplantılar yaptıklarını dile getirerek, "Sürekli toplantılar yaparak çevre konusunda uyarılarda bulunuyoruz ama kirletmeye de devam ediyoruz. Yapılan bu toplantıların bir anlamı olabilmesi için herkesin sorumluluk sahibi olması gerekiyor. Bu çevre hepimizin" diye konuştu.

Toplantıyı organize eden Tekirdağ Doğayı ve Çevreyi Koruma Derneği Başkanı Sema Ohri de, toplantının Tekirdağ’a hayırlı olmasını temenni ederek, "Toplantımızın amacı çevre konusundaki tehlikeleri gündeme getirip halkımızı uyarmak ve bu konuda çözüm önerileri üretmek. Bu konuda belediye başkanımızdan çok şeyler bekliyoruz. Bu bağlamda toplantımıza katılıp bize destek veren tüm çevre dostlarına da teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

tekirdağ
Yayın Tarihi : 29 Kasım 2004 Pazartesi 12:30:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?