3
Mayıs
2024
Cuma
TEKİRDAĞ

CHP'li kadınlar Çorlu'da buluştu

Tekirdağ'daki Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ilçe örgütlerinin kadın kolları başkanları ve üyeleri Çorlu Kadın Kolları`nın ev sahipliğinde bir araya geldi. Toplantıda konuşan CHP İlçe Başkanı Ünal Baysan, kadınlarla omuz omuza yürümekten gurur duyduklarını söyledi. 

"85. kez kutladığımız Cumhuriyetimizin kuruluşunun altında yatan en büyük etken kadınlarımızın Kurtuluş Savaşı`nda verdiği mücadeledir" diyen CHP İlçe Başkanı Ünal Baysan, kadınların her türlü işte ve özelikle siyasette ön planda olmaları gerektiğini vurguladı. 

Türkiye`de kadınların hak ettiği yere gelemediğini anlatan Baysan, "Nedeni ise ikinci sınıf insan olarak görülmeleri ve evlerinde oturan sadece üretken olarak görülmeleridir. Ancak biz CHP`yiz, biz kadınlarımız olmazsa siyaset yapılamayacağını biliyoruz. Kadınlarımızla omuz omuza yürümekten gurur duyuyoruz. Türkiye`nin şeriata sürüklenmek istediği dönemde buna direnen CHP`li kadınlara teşekkür ediyorum. 1994 yılında Çorlu`da en zor seçimlerimizden birini yaşadık. CHP olarak yüzde 33 oy oranı ile tarihi bir zafere imza attık. Siz varsanız biz varız, siz yoksanız biz yokuz" diye konuştu. 

İHA
Yayın Tarihi : 7 Kasım 2008 Cuma 19:18:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?