3
Mayıs
2024
Cuma
TEKİRDAĞ

Çiftçilere gece eğitimi

Tekirdağ Tarım İl Müdürlüğü, 98 köyde toplam 65 teknik personelle çiftçilerin bilinçlenmesi için gece eğitimlerine başladı. 15 Ocak 2009 tarihine kadar devam edecek olan eğitimlerde çiftçilere, süt sığırcılığı, hayvan bakım ve besleme, ahır hijyeni konuları anlatılacak. 

Tekirdağ Tarım İl Müdürlüğü çiftçilerin bilinçli olarak tarım ve hayvancılık yapabilmeleri için gece eğitimleri düzenledi. 98 köyde toplam 65 teknik personelle verilmeye başlanan eğitimlerde Tekirdağ tarımının Türkiye'deki yerinin yanı sıra tarım arazilerimizin kullanılış şekilleri ve oranları, önemli tarla bitkilerinin ekilişleri ve üretimleri, Tekirdağ'da öneme sahip bitkisel ürünler, toprak analizi yaptıran üretici sayıları, toprak numunesi alma tekniği ve etiket bilgileri, buğday üretiminde toprak
hazırlığı, bölgemize uygun buğday çeşitleri ve sertifikalı tohumluk kullanılması, tahlile dayalı buğday gübrelenmesi, buğday çeşitlerine uygun ekim normları, buğdayda çıkış sonrası bakım, hasatta dikkat edilecek hususlar, tarlanın hasata hazırlanması, hasat olgunluğunun belirlenmesi, hasat makinesi ayarları, hasatta dane kayıplarının önlenmesi, buğdayın sağlıklı depolanması, buğday desteklemeleri konularında bilgi veriliyor. İl genelinde 98 köyde toplam 65 teknik personelle devam eden eğitimlerin Mart 2009 tarihine kadar devam edeceği bildirilen açıklamada, 15 Kasım 2008 - 15 Ocak 2009 tarihleri arasında da 2. etap gece eğitimlerin düzenleneceği bildirildi. 

İkinci etap gece eğitimlerinde, süt sığırcılığı kapsamında, hayvan bakım ve besleme, ahır hijyeni, yem bitkileri yetiştiriciliği, süt hijyeni, sütte kimyasal kalıntı maddeleri, hayvancılık desteklemeleri, 15 Ocak-1 Mart 2009 tarihleri arasında düzenlenecek bahar dönemi eğitimlerinde ise ayçiçeği yetiştiriciliği, ekim öncesi toprak analizinin önemi ve numune alımı konularında çiftçiler bilgilendirilecek.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Kasım 2008 Cumartesi 12:21:21
Güncelleme :1 Kasım 2008 Cumartesi 12:51:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?