5
Mayıs
2024
Pazar
TEKİRDAĞ

Çocuğun bacağı boruya sıkışınca...

Tekirdağ'da toprak seviyesinde kesilmiş aydınlatma direğinin ucu açık borusuna oynarken sol bacağını kalçasına kadar sıkıştıran 2.5 yaşındaki Umut Efe İnak, gözyaşları içinde itfaiye ekiplerinin 3 saatlik çalışmasıyla kurtarıldı.

Tekirdağ 46'ncı Kiraz Festivali kapsamında düzenlenen Volkan Konak ve Kibariye konserine gitmek için ailesiyle yürüyen Umut, kesilen aydınlatma direğinin toprak içinde kalan ve ucu açık olan demir borsuna bacağını kalçasına kadar sıkıştırdı. Anne ve babası kendi imkanları ile Umut’un bacağını kurtaramayınca, itfaiye ekiplerinden yardım istendi.

UMUT SEFERBERLİĞİ
Kısa sürede gelen itfaiye ekipleri, minik Umut’u kurtarmak için seferber oldu. İlk olarak minik Umut’un can güvenliği için Trakya Elektrik Dağıtım A.Ş. (TREDAŞ) ekibi boruya giden elekriği kesti. İtfaiye ekipleri ise kazma ve küreklerle borunun etrafını kazdılar. Ancak tüm çabalara rağmen boru çıkartılamayınca oksijen tüpü ile borunun etrafının kesilmesi kararlaştırıldı. Ancak çalışma başladığı sırada tüpün ucundan çıkan ateşin Umut’a zarar verebileceği düşünüldü ve bu yöndemden vazgeçildi.

Bu sırada babasının kucağında olan Umut, sürekli gözyaşı döktü. Sinir krizleri geçiren anne Sümeyye İnak ise sağlık ekipleri tarafından ambulansa götürüldü. Sümeyye İnak burada “Gitti bebeğim. Gitti oğlum. Yavrum benim” diyerek ağladı.

Sağlık ekipleri tarafından rahatlaması için oksijen verilen ve serum takılan Umut’un yüzü de çalışmaları görmemesi için montla kapatıldı. Bir süre sonra ise minik Umut yorgunluktan uyuya kaldı. İtfaiye ekipleri ise demir kesmede kullanılan spiral makinası ile boruyu dibinden kesti.

Yaklaşık 3 saat süren kurtarma operasyonunun ardından minik Umut, bacağındaki 1 metre uzunluğunda 20 kiloluk demir boru ile ambulansla Tekirdağ Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada ayakkabısı ve pantolonu çıkartılan minik Umut, demir kesilmeden borudan kurtarıldı. Sağlık kontrolleri yapıldıktan sonra da taburcu edildi.


 

...
Yayın Tarihi : 11 Haziran 2010 Cuma 10:55:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?