3
Mayıs
2024
Cuma
TEKİRDAĞ

Çocuk polislerden trafik denetimi

Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası dolayısıyla ilköğretim öğrencilerinden oluşturulan trafik ekibi, şehir merkezinde denetim yaparak sürücüleri uyardı. Minik polisler, sürücülerin emniyet kemeri takmasını hız yapmamasını istedi. 

Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Kontrol Şube Müdürlüğü tarafından ilköğretim öğrencileri arasından seçilen çocuklar trafikte denetim yaptı. Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası dolayısıyla düzenlenen etkinlikte polis kıyafeti giyen minik öğrenciler, sürücülere bilgilendirme broşürü dağıtarak denetimlere katıldı. 

Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Kontrol Şube Müdürü Aykut Efe, Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası dolayısıyla ilköğretim öğrencilerinden seçilen çocukların denetimlere katılarak sürücüleri uyardığını söyledi. Trafik bilincinin çocuk yaşlarda kazanılması gerektiğini kaydeden Efe, "Kutladığım hafta nedeniyle çocuklarımızla ile birlikte trafik denetimleri yapıyoruz. Hem sürücüleri bilgilendirip hem de miniklerimizin erken yaşta trafik bilincini kazanmasını hedefliyoruz. Denetimlere katılan öğrencilerimiz özellikle emniyet kemeri takılması ve hız kurallarına uyulması konusunda sürücülerimizi uyardı" şeklinde konuştu. 

Minik polisler ise yaklaşık bir saat süren uygulama boyunca araç sürücüleri ile sohbet ederek trafik kurallarını hatırlattı.

.
Yayın Tarihi : 8 Mayıs 2008 Perşembe 13:38:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?