3
Mayıs
2024
Cuma
TEKİRDAĞ

Çocuklarıma yardım edin!

Tekirdağ'da eşi tarafından biri engelli 4 çocuğu ile terk edilen hasta anne Hacer Durmuş, 'Çocuklarım 3 gündür aç. Bana değil onlara yardım edin' diyerek yetkililerden yardım bekliyor.

Ortacami Mahallesi'nde eşi inşaat işçisi Mahir Hindioğlu tarafından 2 yıl önce biri engelli 4 çocuğu ile birlikte terk edilen 27 yaşındaki anne Hacer Durmuş, 4 çocuğu ile birlikte elektriği ve suyu olmayan evde yaşam mücadelesi veriyor.

Oturduğu evin 6 aylık kirasını ödeyemeyen anne Durmuş, zihinsel engelli oğlu Emre'ye 3 ayda bir verilen 500 TL para ile geçinmeye çalışıyor. Bakkala borcu olduğu için alış veriş yapamayan anne Durmuş, çocuklarının 3 gündür aç olduğunu söyleyerek yetkililerden yardım bekliyor.

13 yaşında zorla evlendirildiği 35 yaşındaki eşi Mahir Hindioğlu'nun 2 yıl önce kendisini boşayarak çocukları ile ortada bıraktığını belirten anne Hacer Durmuş, 'Ben hastayım. Karnımda şişlik var. Para bulup da doktora gidemiyorum. 13 yaşında biri engelli 4 çocuğum ile ortada kaldım. 6 aydır ev kirasını ödeyemiyorum. Bakkala borcum olduğu için çocuklarıma bir şey alamıyorum. Komşular getirirse çocuklarıma yemek yapıyorum. Çocuklarım yemek istediğinde bir şey diyemiyorum' dedi.

Gözyaşları içinde çocuklarının 3 gündür aç olduğunu söyleyen Durmuş, 'Çocuklarıma 3 gündür bir şey pişiremiyorum. 3 gündür çocuklarım aç. Çocuklarıma yardım edin' dedi.

Annesinin yemek yapamadığını söyleyen 8 yaşındaki Havva Durmuş, 'Annem hasta olduğu için bize bakamıyor. Paramız olmadığı annem bize yemek yapamıyor' dedi.

Öte yandan, ailenin durumunu haberleştirmek için eve giden gazeteciler, 4 çocuğu ile 3 gündür aç olan aileye kendi aralarında para toplayarak yardımda bulundu.

AA/iha
Yayın Tarihi : 27 Mayıs 2012 Pazar 13:01:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?