3
Mayıs
2024
Cuma
TEKİRDAĞ

Çöpe atılan küller çöp kamyonunu yaktı

Özellikle kış döneminde sıcak küllerin çöp kovalarına atılması ile bilindik manzaralar oluşturulan konteynır yangınları yerini bu kez çöp kamyonu yangınına bıraktı. Çöpe atılan küllerden çıktığı sanılan yangın, kamyon şoförü ve itfaiyenin zamanında müdahalesi ile söndürüldü. 

Edinilen bilgilere göre Çorlu'da temizlik işini üstlenen bir firmaya ait 16 LP 576 plakalı çöp kamyonu, Sağlık Mahallesi Telekom binası yanındaki boş alana geldiği sırada konteynırdan dumanlar yükselmeye başladı. Kamyon şoförü ve temizlik işçilerinin yangın söndürme tüpleri ile müdahalesi yeterli olmayınca itfaiye ekiplerinden yardım istendi. İtfaiye ekibinin müdahalesi ile kamyon kasasına sıçramadan söndürülen yangının çöp konteynırlarına atılan küllerden kaynaklandığı tahmin ediliyor. 

Bu tip yangınların sokak aralarında bulunan konteynırlarda yaşanmasına alışık olduklarını kaydeden yetkililer, vatandaşlardan sıcak külleri çöp bidonlarına atmaması konusunda daha duyarlı olmalarını istedi. Yetkililer, yangının kamyon şoförünün erken fark etmesi ile büyük çaplı maddi zarara ya da faciaya neden olmadan söndürüldüğünü de kaydetti.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Şubat 2008 Perşembe 09:57:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
BİrKan IP: 78.183.14.xxx Tarih : 7.02.2008 11:28:16

cok ilginc bir sey insanlar korları cope atmaması lazm