3
Mayıs
2024
Cuma
TEKİRDAĞ

ÇORDAŞ'tan yetenekli öğrencilere ödül

Çorlu Doğalgaz Dağıtım A.Ş. (ÇORDAŞ) tarafından düzenlenen 'Hava Kirliliğini Önlemek İçin Doğalgaz Kullanalım' konulu resim ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri törenle verildi. 

Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu`nda düzenlenen ödül töreninde konuşan ÇORDAŞ Genel Müdürü İbrahim Kapucu doğalgazın dünya piyasalarında öneminin giderek arttığını söyledi.

Çevre politikalarında giderek önem kazanmaya başlayan enerji kullanımının neden olduğu kirliliğin azaltılması ve ortadan kaldırılması düşüncesi, diğer fosil yakıtlara göre daha az kirlilik emisyonuna sahip doğalgazın tercih edilmesinde büyük rol oynamaktadır diyen Kapucu; "Doğalgaz günümüzde dünyanın toplam enerji tüketiminin % 21`ini karşılamakta ve teknolojik gelişmeler devam ettiği sürece 2030 yılında % 25 - 30`luk miktarını karşılayacak bir duruma geleceği düşünülmektedir. Bunun çeşitli nedenleri var ama bunlardan en önemlisi doğalgazın diğer tüm yakıtlara nazaran daha fazla rezervlerinin geleceğe yönelik kaygılar oluşturmasıdır. Bu nedenle dünya piyasalarında doğalgazın önemi giderek artmaktadır" dedi. 

Geçtiğimiz yıllarda hava kirliliğinin büyük şehirlerimizde had safhalara ulaşmasıyla birlikte doğalgazın önemi ülkemizde ancak anlaşılmıştır diyen İbrahim Kapucu; "Bilindiği gibi 80`li yılların sonları ve 90`lı yılların başlarında İstanbul, Ankara gibi Büyükşehirlerimizde her gün oluşan hava kirlilik değerleri vatandaşlara duyurulur ve vatandaşların bu bilgilere göre gerekirse dışarıya çıkmamaları istenirdi. Başta İstanbul ve Ankara gibi Büyükşehirlerimizde fosil yakıtlar arasında 'doğa dostu' olarak anılan doğalgaz ise ısınma ve sanayide geçiş yağılmış hava kirliliğinden önemli derecede kurtuluş sağlanmıştır. Ancak bu yeterli değildir. Son yüz yılda insan sayısının artmasına paralel olarak oluşan arz - talep dengesinin muazzam bir şekilde her konuda artması yaşlı dünyamızın dengesini bozmuştur. Bunun sinyallerini son yıllarda küresel ısınmanın artması ile hissetmekteyiz. Atmosfere saldığımız karbon gazları sayesinde dünya her geçen gün daha da ısınmaktadır. Buna bağlı olarak kutuplardaki buzullar erimekte, büyük sel felaketleri, kuvvetli fırtınalar ve gün geçtikçe artan kuraklıklar yaşanmaktadır. Bu belki önüne geçemeyeceğimiz bir sonun başlangıcı olabilir. Ancak yapabileceğimiz şeyler henüz bitmiş değildir. Gençlerimizi geleceğin sahibi olacak evlatlarımızı geçmişte yapılan çevresel hatalar konusunda bilgilendirmeliyiz. ÇORDAŞ olarak birincil hedeflerimizden olan hava kirliliğini engellemek çevre bilinci olan bilinçli vatandaşların yetişmesi hususunda çalışmaların henüz genç yaşlarda yapılması
gerektiğinin farkında olarak bu yıl geçtiğimiz yıl olduğu gibi ilkokul öğrencileri arasında gerçekleştirdiğimiz 'Hava Kirliliğini Engellemek İçin Doğalgaz Kullanalım' konulu resim ve kompozisyon yarışmalarımızı tekrarladık ve önümüzdeki yıllarda da tekrarlamayı amaçlıyoruz" diye konuştu. 

Kapucu; "Yarışmaya katılan 4 bin 100 eser arasından yapılan değerlendirmelerde dereceye giren arkadaşlarımız ödüllerini almaya hak kazandılar. Geçtiğimiz yıl katılım 3 bin eser civarındaydı. Bu yıl bu sayı 4 bin 100 olarak gerçekleşti. Toplumda çevre bilincinin yaygınlaşmasını amaçladığımızdan katılımdaki bu sayısının artması bizim için en büyük ödüldür. Buradan bu çalışmalara emeği geçen herkesi kutluyorum. Okulların tatile girecek olması nedeniyle de tüm öğrenci arkadaşlarıma da iyi tatiller diliyorum" diyerek sözlerini tamamladı. 

Yarışmada kompozisyon alanında Vehbi Günaştı İlköğretim Okulu'ndan Cansu Hazır ve Çisem Helvacı ile Özel Zafer Koleji'nden Asude Çolakoğlu, resim alanında da 125. Yıl İlköğretim Okulu`ndan Merve Uzun, Çorlu TSO İlköğretim Okulu`ndan Berre Kıyunat ve Vehbi Günaştı İlköğretim Okulu`ndan Emnie Cabbar ödüle değer bulundu. Dereceye giren öğrencilere bilgisayar, dijital fotoğraf makinesi ve mp3 player armağan edildiği yarışmada yarışmaya en çok katılım sağlayan 3 okul olan Unilevere İÖO, Başöğretmen İÖO ve Vehbi Günaştı İÖO'na da bilgisayar verildi.

.
Yayın Tarihi : 13 Haziran 2008 Cuma 16:28:45
Güncelleme :15 Haziran 2008 Pazar 14:29:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?