3
Mayıs
2024
Cuma
TEKİRDAĞ

Çorlu- İstanbul tren seferleri başladı

ÇORLU- İSTANBUL TREN SEFERLERİ YENİDEN BAŞLADI

Trakya demiryolu hattındaki bakım çalışmalarının bir kısmı tamamlanırken, Çorlu- İstanbul tren seferlerine yeniden başlandı.

Devlet Demiryolları Genel Müdürlüğü tarafından yaklaşık 3 ay önce bakıma alınan Trakya hattında çalışmalar devam ediyor. Tadilat ve bakım çalışmaları nedeniyle kaldırılan tren seferleri yaklaşık 3 aydan bu yana yapılamıyor. Trakya hattında devam eden ve bazı kesimleri seferlere açılan hatta Çorlu'da bulunuyor. Pehlivanköy ile Çerkezköy güzergahında yol yenilemesinin yapıldığı ve bakım çalışmalarının devam ettiği öğrenildi.

Tekirdağ-Muratlı demiryolunun Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından hizmete alınmasının ardından Eylül ayı başlarında Çorlu- Tekirdağ arasında da tren seferleri başlatılmıştı. Vatandaşların Çorlu-Tekirdağ seferlerine çok fazla ilgi göstermemesi ve yolcu sayısının azlığı nedeniyle 31 Aralık 2010 tarihi itibariyle tren seferleri kaldırıldı.

Yaklaşık 3 ay süren bakım çalışması sonrasında Çorlu'dan İstanbul ve Edirne istikametine seferler başlatıldı. Tren ile yolculuk yapmak isteyenler Çorlu'dan İstanbul'a ve güzergah üzerinde bulunan Çerkezköy ve Çatalca'ya gidebiliyor. Ayrıca Edirne ve güzergah üzerindeki Muratlı, Lüleburgaz ve Pehlivanköy'e Çorlu'dan da seferlerin olduğu belirtilirken, Çorlu'dan İstanbul'a 6,75 TL, Çorlu'dan Edirne'ye ise 7,5 TL'ye ulaşım sağlandığı bildirildi.

ÇORLU- İSTANBUL TREN SEFERLERİ YENİDEN BAŞLADI
İHA
Yayın Tarihi : 13 Ocak 2011 Perşembe 10:56:05
Güncelleme :13 Ocak 2011 Perşembe 11:28:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
yasar ertas IP: 94.101.46.xxx Tarih : 13.01.2011 21:51:08

Muratliya bir hayli zamandan beri gitmemistim muratli tekirdag tren yolunu internetten  plani güzergahini görmüstüm  cok güzeldi ama bu internet te kalacak demistim  geldim gördüm pindim iki vagonlu tren bir ucak gibi yeni temiz  tren yolu internette gördügüm den daha güzel  yillarca tren istasyonuna bir civi bile cakilmamisti  icinde ve etrafinda insanlar gezinirdi ama terk edilmis bir hali vardi bir güzel binasi onarilmis  tren binilecek yerlere bir güzel tas dösenmis bir güzel rampa in pin icin yapilmis üst gecit düzenlenmis Bir tek üst gecidin iki tarafa asansör konulmamis hem yaslilar hem engelliler icin yapilsaydi ne iyi olurdu valla ne yalan söyliyeyim gururlandim hosuma gitti  hem gözlerim  hoslandi hem ayakkabilarim  rahatladi  amma  istasyondan mahalle arasina girdim o ne hal yarabbi yollarin durumu  bu cagda bu yollar camurmu camur nadas tarlasi gibi daha bir kac sene önce kilit tasi yapilmisti alt yapi önemsenmediginden ( bu isi kime verirler nasil is bitti teslimini alirlaranlamak mümkün degil)taslari dizip gitmisler bir kac sene sonra bu kötü  hal olmus Birde dogal gaz kazilari var yani urgana ip sereceksek bahane cokta cok Yasli bir kisi %80 raporlu evinden 50 metre ana yola cikmasi icin yolun kilit tas yapilmasi gerek diye belediyeye dilekce verildi (Alcak dört tekerlekli  akülü engelli arabasi var süs kenarda duruyor)  bu yolda bu arabada gitmez gidemeyince bu kisi ne ufak bir geziye ne ufak bir alis verise ne camiye gidemiyor dilekcesine cevab bekliyor   bekleyen dervis muradina ermis sözü insallah olur bekleyelim 2022 yasayida sorumlulara hatirlatalim yinede selam olsun cani gönülden su muratlilara