3
Mayıs
2024
Cuma
TEKİRDAĞ

Çorlu Deresi tehlike saçıyor

Sağlık Mahallesi'ndeki Deri Organize Sanayi Bölgesi'nden (OSB) geçen Çorlu Deresi'nin suyunun simsiyah akması çevre sakinlerinin tepkisine yol açtı. Kötü koku ve pislikten yakınan bazı vatandaşlar, dere kenarındaki evlerinden taşınmaya hazırlanıyor. 

Tarımda önemli bir yeri bulunan Trakya'da Çorlu Deresi, su kaynaklarının içinde bulunduğu durumu gözler önüne seriyor. Sanayi tesislerinden topladığı kiri Ergene nehrine taşıyan Çorlu Deresi'nin içler acısı hali vatandaşlarının tepkisine neden oluyor. Kimi zaman domuz, kimi zaman da köpek leşleri nedeniyle pek çok kez haber konusu olan Çorlu Deresi'nde bazen bidon ve çuval gördüklerini öne süren vatandaşlar, "Sağlığımız büyük tehdit altında. Çocuklarımız oyun alanı diye dere kenarında oynuyor. İleride ciddi sağlık problemleri ile karşı karşıya kalmalarından endişe ediyoruz" dedi. 

Yoğun kokudan rahatsızlık duyduklarını belirten bazı vatandaşlar ise evlerini değiştirmeyi düşündüklerini söyledi. 

Çorlu'da, 100'ü aşkın deri fabrikasının bulunduğu Deri OSB, Çorlu Deresi'nin kenarında kurulu bulunuyor. Bu işletmelerde yılda 25 milyon küçükbaş, 50 bin ton da büyükbaş hayvan derisi işleniyor. Deri üretiminin yüzde 37'sini yapan bölgede 10 bin işçi çalışıyor, günlük 40-50 ton katı atık çıkıyor.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Şubat 2008 Perşembe 10:23:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
serap olcum IP: 194.208.154.xxx Tarih : 14.04.2008 15:18:02

ben her yil mutlaka tatile gelirim ama tatil burnumdan gelir photoshoplarini cektim derenin avrupa burayi görsün diye her dilden kanser olma riski yüksek dediler yakistimi simdi bu milletin caniyla oynamak biran önce temizlik baslasin ben belediye baskani olucaktimki ilk isim dereyi yer altinan borularla dösetirdim saygilarimla