3
Mayıs
2024
Cuma
TEKİRDAĞ

'Çorlu tapu skandalı' büyüyor

Tekirdağ'ın Çorlu İlçesi Tapu Müdürlüğü'ne yapılan rüşvet operasyonu kapsamında Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı ile Çorlu Tapu eski Müdürü olan ve halen İstanbul Büyükçekmece Tapu Müdürlüğü görevini yürüten Ali Günal ile Çorlu Tarım İlçe Müdürü Yılmaz Ergin ve emlakçı Şemsi Turan polis tarafından gözaltına alındı.


Çorlu Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı ile Tekirdağ İl Jandarma Komutanlığı ekipleri rüşvet iddialarına yönelik 9 Mayıs sabahı yaptıkları ‘Mekan Operasyonu' kapsamında 13 zanlıyı gözaltına aldı. Gözaltına alınan ve sorguları tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edilen 13 zanlıdan Tapu Müdürü Ömer Yılmaz, Nihat Gençoğlu, Aysun E., Fatma Ö., Aysun Y., Mustafa G., Atilla B., Mehmet A., Mehmet Y., Muharrem G. ve Mehmet T. tutuklanarak Tekirdağ Cezaevi'ne konuldu.


Çorlu Cumhuriyet Başsavcısı Orhan Çetingül'ün Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerine verdiği talimat üzerine operasyon genişletildi ve sabah saatlerinde Çorlu Tapu eski Müdürü olan ve 2 yıl önce Büyükçekmece Tapu Müdürlüğüne atanan Ali Günal İstanbul'da gözaltına alındı. Çorlu'da yürütülen operasyon kapsamında ise suç örgütüne yardım ettiği gerekçesiyle Çorlu İlçe Tarım Müdürü Yılmaz Ergin ile emlakçı Şemsi Turan da gözaltına alındı. Gözaltına alınan 3 zanlının inin sorgusu İlçe Emniyet Müdürülüğü'nde devam ediyor.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 3 Haziran 2008 Salı 12:36:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?