3
Mayıs
2024
Cuma
TEKİRDAĞ

Çorlu'da 29 Ekim kutlamaları

Türkiye Cumhuriyeti'nin 85. kuruluş yıldönümü tüm yurtta olduğu gibi Çorlu'da da düzenlenen törenlerle kutlandı. 

Törende konuşan Çorlu Kaymakamı Ali Dursun, "Bugün aşiretten devlete, ümmetten millete geçişimizin yıl dönümüdür" dedi. 

Çorlu İlçe Kaymakamlığında Çorlu Kaymakamı Ali Dursun, 5. Kolordu ve Garnizon Komutanı Korgeneral Yaşar Cihansız, Çorlu Belediye Başkan Vekili Mehmet Bulut`un protokol sırasına göre tebrikleri kabul etmesi ile başlayan kutlamalarda daha sonra Atatürk Meydanı'nda ki törenlere geçildi. Kaymakam Dursun, Korgeneral Cihansız ve Başkan Vekili Bulut`un tören birlikleri ile vatandaşların bayramını kutlaması ile başlayan törenlerde günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Çorlu Kaymakamı Ali Dursun bugün aşiretten devlete, ümmetten millete geçişin yıl dönümü olduğunu söyledi. 

Kaymakam Ali Dursun, Cumhuriyet rejiminin, egemenlik hakkının kayıtsız ve şartsız millete ait olduğu rejim olduğunu belirterek, "Millet bu hakkını demokratik rejim içinde yani genel ve eşit oyla seçeceği temsilciler eliyle kullanılır. Bundan tam 85 yıl önce, 29 Ekim 1923`te yeni kurulan Türkiye devletine Cumhuriyet vasfı kazandırılmış, böylece genç ve çağdaş Türkiye Cumhuriyeti devletimiz kurulmuştu. Bugün büyük lider Atatürk`ün önderliğinde tüm dikta rejimlerini dışlayarak orta çağ karanlığına terk ettiğimiz günün yıldönümüdür. Bugün aşiretten devlete, ümmetten millete geçişimizin yıl dönümüdür. Bugün aristokrasiden, otokrasiden, aile, şahıs, kabile yönetiminden milleti egemenliği geçtiğimiz gündür. Bugün şehit kanı akıtılarak, işgalciler elinden kurtardığımız toprağımızın vatan olduğu gündür. Böyle tarihi ve mutlu bir günün 85. yılında bütün Türk milletini kalkınmış ve refah içinde görmekten mutlu ve gururluyuz" diye konuştu. 

Kaymakam Ali Dursun sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu genç, çağdaş ve diğer uluslara örnek Cumhuriyetimizi geri bırakmak isteyenler, bölüp parçalamak isteyenler, yeniden ortaçağ karanlığına çekmek isteyenler, gelişip büyüyen, kalkınan bir ülke olmamıza engel olmak isteyenler hep olmuştur. Bu sinsi odaklara birlik ve beraberlik içinde, Cumhuriyetimize, bayrağımıza, bölünmez bütünlüğümüze sahip çıkarak, Cumhuriyet rejiminin bütün kurum ve ilkelerini ayakta ve işler tutarak cevap vereceğiz. İstiklal Savaşı`ndaki azim ve kararlılığımızla birlik ve dayanışmamızla cevap vereceğiz. Bağımsızlık ve birliğimizin simgesi bayrağımızı daha yükseklerde tutarak, kalkınmamızı hızlandırarak cevap vereceğiz. Her anımız, her günümüz bu ruh ve heyecanla geçecek." 

Konuşmasının bir bölümünde gençlere çağrıda bulunan Dursun; "Sevgili gençler; Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk ve onun mücadele arkadaşları aziz şehitlerimizin kurduğu Cumhuriyetimizin istikbali sizlere emanet edilmiştir. Bu kutsal görev bilinciyle yetişmek, aziz milletimizin geleceğini karartmamak sizlerin azim ve kararlılığına bağlıdır. Daha nice yıldönümlerinde Cumhuriyetimizi koruyup yücelterek, milli birlik ve beraberliğimizi göstermek temennisiyle hepinizin Cumhuriyet Bayramını en iyi dileklerimle kutluyorum" şeklinde konuştu. 

Öğrencilerin şiirler okuyup, halk oyunları gösterileri sunduğu törenlerde en büyük ilgiyi her zaman olduğu gibi Mehmetçikler gördü. Askerler binlerce vatandaşın alkışları ile tören geçişini tamamladı.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Ekim 2008 Çarşamba 15:56:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?