16
Mayıs
2024
Perşembe
TEKİRDAĞ

Çorlu'da 'Huzur' operasyonu

Çorlu ve Tekirdağ polisinin ortaklaşa gerçekleştirdiği "Huzur" operasyonu kapsamında haklarında yakalama emri bulunan 10 kişi gözaltına alındı. Yol uygulamalarında ise 2 sürücüye alkollü araç kullanmaktan, 2 kişiye de sürücü belgesiz araç kullanmaktan dolayı işlem yapıldı. Ayrıca kusurlu görülen 21 araç sürücüsüne de toplam bin 144 YTL para cezası tatbik edildi. 

Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü ve Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı 300 personelle gerçekleştirilen "Huzur 59 Çorlu Uygulaması" Tekirdağ İl Emniyet Müdür Yardımcısı Gökhan Seven'in sorumluluğunda gerçekleştirildi. Uygulamayı Tekirdağ Asayiş Şube Müdürü Kaan Yıkılmaz, Tekirdağ Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Savaş Zengin, Çorlu İlçe Emniyet Müdürü Muhittin Sert ve Çorlu Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Büro Amiri Yılmaz Barlas yönetti. 

Çorlu'nun giriş ve çıkışlarıyla, umuma açık yerler, oteller, pansiyonlar ve dernek lokallerinde genel arama ve kontroller yapıldı. "Huzur" operasyonu kapsamında yol uygulamaları da gerçekleştirildi. Çorlu'da genel güvenlik ve asayişin sağlanması, meydana gelebilecek asayişe müessir olayların önlenebilmesi, suç işleme hazırlığında olan şahıslara karşı polisin caydırıcı etkinliğini arttırarak vatandaşların huzurunun sağlanması ve aranan şahısların yakalanması amacıyla gerçekleştirilen uygulamalarda, haklarında yakalama emri bulunan 10 kişi gözaltına alındı. Durumundan şüphelenilen 1 kişinin üst aramasında ise bir miktar esrar ele geçirildi. 2 dernek lokaline üye olmayan şahısları aldığı, 1 kahvehaneye de ruhsatsız faaliyet gösterdiği gerekçesi ile tutanak tutuldu. Sabit uygulama noktalarında yapılan trafik kontrollerinde de kusurlu görülen 21 araç sürücüsüne bin 144 YTL para cezası kesilirken, 1 araç trafikten men edildi. Ayrıca 2 araç sürücüsü alkollü olarak, 2 kişi de ehliyetsiz olarak araç
kullandığı gerekçesi ile adli makamlara sevk edildi. 

İHA
Yayın Tarihi : 8 Aralık 2007 Cumartesi 18:49:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?