3
Mayıs
2024
Cuma
TEKİRDAĞ

Çorlu'da kene ile mücadele

Çorlu Belediyesi ilaçlama ekipleri şehir genelinde yürüttükleri kene ile mücadele çalışmalarına devam ediyor. Kene ile mücadele kapsamında önceki gece saatlerinde Cumhuriyet Parkı'nda ilaçlama gerçekleştirildi. 

Yurdun belli kesimlerinde vatandaşların ölümü ile sonuçlanan Kırım Kongo Kanamalı Ateş hastalığına neden olan Kene ile mücadele çalışmaları Çorlu genelinde sürdürülüyor. Özellikle yaz ayı nedeniyle halkın yoğun olarak gittiği mesire yerleri ve parklar dönüşümlü olarak ilaçlanıyor. Bu kapsamda önceki gece Çorlu'nun en büyük yeşil alanına sahip parkı olan Cumhuriyet Parkı'nda ilaçlama ekipleri tarafından geniş kapsamlı bir kene mücadelesi gerçekleştirildi. Konu ile ilgili olarak açıklamada bulunan Çorlu Belediye Başkanı Altan Ersin, "Birkaç yıldır ülkemizde kene ısırması sonucu meydana gelen ölüm olaylarının ardından kene ile mücadelede geniş kapsamlı çalışma başlattık. Çorlumuzda, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığı yayan kene türüne rastlanmamakla birlikte tedbiri elden bırakmadan halkımızın yaz ayları nedeniyle yoğun olarak gittiği mesire yerleri ve park alanlarında bugüne kadar dönüşümlü olarak ilaçlamalar gerçekleştirildi. Ekiplerimiz özellikle ilacın insan sağlığı üzerinde olumsuz etki yaratmaması için geceleri çalışarak ilaçlama çalışmalarını tamamladılar. Son olarak Cumhuriyet Parkı'nda yeniden bir ilaçlama çalışması gerçekleştirildi. İlaçlama çalışmaları dönüşümlü olarak devam edecek ve yaz ayı boyunca sürecek. Halkımızın bu konuda tedirgin olmaması için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Her türlü tedbirimizi aldık. Öte yandan halkımızdan gelen talepleri değerlendirerek gerekli müdahaleleri yapıyoruz. Ekiplerimiz kene ile mücadele de etkin bir çalışma ortaya koyuyorlar, halkımız müsterih olsun" dedi. 

Çorlu Belediyesi İşletme ve İştirakler Müdürlüğü bünyesinde yürütülen kene ile mücadele çalışmalarının yanı sıra, uçkunla mücadele çalışmaları da devam ederken, Kene ile mücadele de ikinci dönem ilaçlama çalışmalarına Cumhuriyet Parkı'nda yapılan ilaçlama çalışmalarıyla başlandı. Şehir genelinde yapılacak bu ilaçlamaların dönüşümlü olarak yaz sonuna kadar devam edeceği bildirildi.

.
Yayın Tarihi : 13 Haziran 2008 Cuma 15:37:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?