5
Mayıs
2024
Pazar
TEKİRDAĞ

Çorlu'da Kılıçdaroğlu izdihamı

CHP GENEL BAŞKANI KILIÇDAROĞLU ÇORLU'DA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Başbakan 'esnaflar birleşsin süper market kursun' diyor. Başbakan her esnafı kendi oğlu gibi zannediyor. Ülkede işsizlik sorunu var" dedi.

Kılıçdaroğlu, 3 günlük Trakya turuna Çorlu'dan başladı. İstanbul'dan karayoluyla Çorlu'ya geçen Kılıçdaroğlu, Atatürk Meydanı'nda coşkulu bir kalabalık tarafından karşılandı. Kalabalığa seslenen Kılıçdaroğlu, "Artık bu ülkede korku imparatorluğunu alaşağı ederek barış içerisinde yaşayacağız. Halkın sırtından doyan doyana diyen zihniyeti yerle bir edeceğiz. Köylüye vermeyeceksin, çiftçiye vermeyeceksin, işçiye vermeyeceksin, memura vermeyeceksin, emekliye vermeyeceksin pekiyi kardeşim bu parayı nereye götüreceksin" diye konuştu.

"Ben size diyordum 'Recep Bey'in ezberi bozulacak', siz inanmıyordunuz. Herkesin ezberini bozacağız" diyen Kılıçdaroğlu, küçük esnafın sıkıntıda olduğunu da söyleyerek, "Başbakan 'esnaflar birleşsin süper market kursun' diyor. Başbakan her esnafı kendi oğlu gibi zannediyor. Ülkede işsizlik sorunu var. Başbakan üniversite mezunlarının iş bulamaması konusunda her üniversiteyi bitiren iş bulacak diye bir kural yoktur diyor, her üniversiteyi bitireni sanıyor ki kendi çocukları gibi. Rakamlar her yıl gittikçe düşüyor bugün çiftçi ektiği ürünün bedelini alamıyor. Ama ben size bir rakam vereyim, Türkiye'de çiftçimize para vermiyoruz, yurt dışından ürünleri getiriyoruz yılda 2 milyar 800 milyon dolar para ödüyoruz. Bu parayı kendi çiftçimize versek üreteceğiz, istihdam yaratacağız, üretene Türkiye yaratacağız ve bu ülkede kardeşçe yaşayacağız" şeklinde konuştu.

Destek isteyen Kılıçdaroğlu, "Bizim altı okumuz var sizin de altı milletvekiliniz. Önümüzdeki seçimlerde altı oka altı milletvekili istiyorum" dedi. "AK Parti ve onun türevleri, benzerleri sizin inançlarınızı sömürüyorlar" diyen Kılıçdaroğlu, "Etnik kimliği siyasete alet ediyorlar. Herkesin etnik kimliği de inancı da sınıfın üstündedir. Bunu herkes böyle bilsin" ifadelerini kullandı.

"Mühür kimdeyse Süleyman odur, mühür sizde Süleyman sizsiniz" diyen Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"Süleyman mührünü yetim hakkı yemeyen, insanları soymayandan yana kullanırdı siz de öyle kullanın. Bizim kimseden korkmayız. Sadece Allah'tan ve yetim hakkı yemekten korkarız."

Kılıçdaroğlu konuşmasının ardından parti otobüsünden halkı selamladı. CHP Genel Başkanı'nı yakından görmek isteyenler izdihama neden olurken, çevik kuvvet ekipleri ve partililer izdihamı önlemekte güçlük çekti.

CHP GENEL BAŞKANI KILIÇDAROĞLU ÇORLU'DA
CHP GENEL BAŞKANI KILIÇDAROĞLU ÇORLU'DA
CHP GENEL BAŞKANI KILIÇDAROĞLU ÇORLU'DA
CHP GENEL BAŞKANI KILIÇDAROĞLU ÇORLU'DA
CHP GENEL BAŞKANI KILIÇDAROĞLU ÇORLU'DA
CHP GENEL BAŞKANI KILIÇDAROĞLU ÇORLU'DA
İHA
Yayın Tarihi : 4 Haziran 2010 Cuma 15:13:00
Güncelleme :4 Haziran 2010 Cuma 23:07:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?