30
Nisan
2024
Salı
TEKİRDAĞ

Çorlu'da Sağlık Haftası kutlaması

Sağlık Haftası nedeniyle açıklama yapan Çorlu İlçesi Sağlık Grup Başkanı Dr. Mehmet Akif Topaloğlu, Sağlık Haftasının ana konusunun hareketli yaşam ve sağlık olduğunu belirterek, "Şişmanlığın en önemli sebeplerinden biri de fiziksel aktivitenin yetersiz olmasıdır" dedi. 

Çorlu İlçesi Sağlık Grup Başkanı Dr. Mehmet Akif Topaloğlu, 4-10 Eylül tarihleri arasında kutlanan Sağlık Haftası nedeniyle yazılı açıklamada buldu. Topaloğlu yaptığı yazılı açıklamada, uzun süreli enerji dengesizliği sonucunda oluşan ve birçok hastalığın ortaya çıkmasına zemin hazırlayarak yaşam süresini ve kalitesini olumsuz etkileyen şişmanlığın (obezite), vücutta olması gerekenden fazla yağ birikmesi hali olduğunu belirtti. Şişmanlığın en önemli sebebini fiziksel aktivitenin yetersiz olması olarak gösteren Topaloğlu, "Fiziksel aktivite, yeterli ve dengeli beslenmeye zemin hazırlanmasının yanında tütün, alkol ve uyuşturucu madde kullanımını ya da şiddetini azaltmaktadır. Düzenli yapılan fiziksel aktivitenin, insan sağlığına olumlu katkısı dışında, maliyeti gittikçe artan sağlık harcamalarını azaltması nedeniyle de ülke ekonomisine katkısı vardır. Vücudunuzun mükemmel bir şekilde çalışması için fiziksel olarak aktif olun, formda kalın ve besinlerden en iyi şekilde yararlanın" dedi. 

Uzun süreli enerji dengesizliği sonucunda oluşan ve birçok hastalığın ortaya çıkmasına zemin hazırlayan obezitenin (şişmanlık), dünyada olduğu gibi Türkiye'de de artış gösterdiğine dikkat çeken Topaloğlu, "Şişmanlığın en önemli sebeplerinden biri de fiziksel aktivitenin yetersiz olmasıdır. Düzenli fiziksel aktivite, bireylerin dayanıklılık, güç ve esnekliğini artırması yanında, başta obezite olmak üzere kalp-damar hastalıkları, diyabet gibi kronik sorunlara yakalanma riskini de azaltmaktadır'' dedi. 

Yapılan çalışmaların, Türkiye'de düzenli fiziksel aktivite yapma oranının çok düşük olduğunu ortaya koyduğunu ifade eden Dr. Topaloğlu, "Beslenelim, Kalbimizi Koruyalım'' isimli bir araştırma projesi gerçekleştirildiğini, bu araştırmaya göre düzenli fiziksel egzersiz yapanların oranının, toplum genelinin ancak yüzde 3.5'ini oluşturduğunu söyledi. 

Dr. Topaloğlu, önümüzdeki günlerde halk sağlığı ile ilgili olarak konferans ve çeşitli etkinlikler düzenleyeceklerini de sözlerine ekledi.
İHA
Yayın Tarihi : 7 Eylül 2006 Perşembe 17:07:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?