3
Mayıs
2024
Cuma
TEKİRDAĞ

Çorlu'nun 86. kurtuluş yıldönümü

Çorlu'nun düşman işgalinden kurtuluşunun 86. yıldönümü düzenlenen törenlerle kutlandı. Çorlu Belediye Başkan Vekili Mehmet Bulut konuşmasında, Türkiye Cumhuriyeti'nin ülkesi ve ulusuyla bir bütün olarak ayakta durduğunu ve hiçbir gücün buna zarar veremeyeceğinin bilinmesi gerektiğini söyledi. 

Çorlu'nun düşman işgalinden kurtuluşunun 86. yıldönümü dolayısıyla Atatürk Meydanı'nda düzenlenen törene Çorlu Kaymakamı Ali Dursun, 5. Kolordu ve Garnizon Komutanı Korgeneral Yaşar Cihansız ve Belediye Başkan Vekili Mehmet Bulut'un öğrenciler, askeri birlikler ve çok sayıda vatandaş katıldı. halkın Törende konuşan Belediye Başkan Vekili Mehmet Bulut, Çorlu'nun yaklaşık 3 bin yıllık tarihi ile tarihin her döneminde önemini koruduğunu belirterek, "Çorlu, tüm uygarlıkların Avrupa'ya açılan kapısı olduğundan, tarih boyunca göç ve ticaret yollarının üzerinde stratejik bir merkez olarak alınması hedeflenen bir kale olmuştur. Günümüzde de önemi giderek artmıştır. 86 yıl önce bugün ordumuz tarafından bozguna uğratılan Yunan Ordusu şehrimizden kovulmuş, Çorlumuz kurtulmuştur. Ulusumuzun yılmayan azmi, büyük inancı ve bağımsızlık aşkıyla kazanılan bu zafer ve sonrası kurulan Türkiye Cumhuriyeti Devleti, dünya var oldukça yaşayacaktır. Gençlerimiz ve gelecek kuşaklar bilmelidir ki, bu vatan toprakları kolay kazanılmadı. Büyük Önder Atatürk ve silah arkadaşlarının kahraman askeri ve ulusuyla birlik ve beraberliği ile kazanılan bu topraklar, her türlü bölücülüğe, ayrımcılığa karşı namusumuz gibi korunacaktır" dedi. 

Türkiye Cumhuriyeti'nin ülkesi ve ulusuyla bir bütün olarak ayakta durduğunu ve hiçbir gücün buna zarar veremeyeceğini vurgulayan Bulut; "Son zamanlarda üniter yapımızın tartışıldığı ve buna bağlı olarak yaşanan hain saldırılarak karşısında, Atatürk ilke ve devrimlerine, Cumhuriyet kazanımlarına, sosyal hukuk devleti ilkesine, çağdaş, laik, demokratik düzene sahip çıkmamızın gerekliliği bir kez daha anlaşılmıştır. Bu nedenle bir birimize kenetlenerek, sevginin gücünden yararlanarak, çok çalışarak, pek çok güçlüğü aşacağımız, çağdaş hedeflere ulaşacağımız unutulmamalıdır. Esin kaynağımız Büyük Atatürk gücümüz, birlik ve dayanışma inancımız olacaktır" diye konuştu. 

Öğrencilerin şiirler okuyup, halk oyunları gösterileri sunduğu törenlerde 5. Kolordu Muhafız Bölük Komutanlığı ve Atakent İlköğretim Okulu tarafından kurtuluş kızının kurtarılması canlandırıldı. Tören geçişi ile sona eren törenin ardından, Kıbrıs Gazisi Celal Dolaşır, 5. Kolordu ve Garnizon Komutanı Korgeneral Yaşar Cihansız'a Kuvay-i Milliye kitabı hediye etti.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Kasım 2008 Cumartesi 17:07:35
Güncelleme :1 Kasım 2008 Cumartesi 17:12:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?