3
Mayıs
2024
Cuma
TEKİRDAĞ

Çorlu'nun ilk başkan aday adayı

Yaklaşan yerel seçimler öncesinde Çorlu Belediye Başkanlığı için aday adaylığını açıklayan ilk isim Prof. Dr. Tamer Dodurka oldu. Cumhuriyet Halk Partisi'nden (CHP) belediye başkan adayı adayı olduğunu açıklayan Dodurka, bu açıklamasını parti binasında gerçekleştirdiği toplantı ile duyurdu. 

"Kendimiz için değil, çocuklarımız ve torunlarımız için hepimiz Çorlu`nun kaderini değiştirme hedefinde birleşmeliyiz" diyen Prof. Dr. Tamer Dodurka; "Halkımızda, Çorlu Belediyesi için yeni vizyona, seçkin ve Çorlu aşığı bir ekibe talep olduğunu biliyor ve bu talebi karşılamak için hazır olduğumuzu, bu düşüncede olan her vatandaşımızla birlikte ilçemize hizmet vermek istediğimizi ilan ediyorum" diye konuştu. 

Prof. Dr. Tamer Dodurka, "Çorlu`nun ulaşım, alt yapı, su ve kanalizasyon, çevre kirliliği, çarpık kentleşme ve plansızlık gibi kentsel sorunlarının yanı sıra işsizliğin başını çektiği sosyal sorunlar had safhadadır. Ayrıca çalışanların, gençlerin, yaşlıların, engellilerin, kadınların ve öğrencilerin de birçok sorunu vardır. Ne yazık ki Çorlu, sosyal ve kültürel hayat, halk sağlığı, ticari yaşam ve güvenlik olarak olması gereken seviyede değildir. Oysa ödediği vergi bakımından ülkemizin önde gelen
kentlerinden biri olan Çorlumuz refahta da önde olmalıdır. Çorlu`nun birçok mahalle ve sokağını dolaşırken gördüğümüz manzara karşısında içimizin burkulmaması mümkün değildir. Güzel Çorlu`muz bu hale nasıl geldi. Halk olarak biz buna nasıl izin verdik. Bunu sorgulamamız gerekiyor. Sadece çarpık kentleşme değil, kenar mahallelere ve Sağlık Mahallemize hizmette zafiyet söz konusudur. Bu durumu düzeltmek belediyemizin öncelikli hizmetlerinden biri olmalıdır. Çorlu`da halk sağlığı konusunda da belediyeye önemli görevler düşmektedir. Halk sağlığını tehdit eden en önemli faktörlerden biri, Çorlu Deresi`nden akan kimyevi atıkların kanser başta olmak üzere hastalık yapıcı etkileridir. Bu sularla sulanan tarım arazilerinden toplanan sebzeler ve buralarda otlayan koyun ve sığırlardan elde edilen hayvansal ürünler hepimizin sağlığını tehdit ediyor. Yine bu derelerden buharlaşan bazı maddeler sağlığımızı olumsuz etkileyebiliyor. Kanser artık ilköğretimde okuyan çocuklarımızda bile görülüyor ve insanlarımızda ölüm nedenleri arasında ön sıralarda yer alıyor. Bu durumu bilimsel olarak ortaya koyup Türkiye`yi ayağa kaldırmak zorundayız" dedi. 

Çorlu'nun ilçe olması için sağlıklı yatırımların yapılması gerektiğini anlatan Belediye Başkan adayı Prof. Dr. Tamer Dodurka, "Bu tarz yatırımlara destek olacak çeşitli dış destekli fonlar zaten mevcuttur. Bu amaçla Tabipler Odası`yla birlikte projeler üretip Dünya Sağlık Örgütü`ne başvurmalı ve hemen harekete geçip, içinde çocuk ölümleri, sağlık ve kentleşmeyle ilgili kalemler bulunan 2009 yılına ait 5. faz çalışmalarına yetişmeliyiz. Halk sağlığını tehdit eden önemli etkenlerde biri de gıda maddeleri
denetimlerindeki eksikliklerdir. Gıdasal zehirlenmelerin yüzde 90`ından fazlası hayvansal gıdalardan kaynaklanmaktadır. Sağlık hakkının en önemli insan haklarından biri olduğunu unutmamalı ve en kısa zamanda belediyemize gıda kontrol laboratuarı kurup denetim ekipleri oluşturmalıyız. Ülkemizde kentsel sorunların aşılamamasındaki en önemli neden, yönetimde çağın gerisinde kalmış bir anlayışa sahip olunması ve belediyelerin, çözümde yer alabilecek sivil kurumlarla yeterli iletişim kurmamasıdır. Sorunları aşmak için her belediye yönetimde kendi modelini geliştirmek zorundadır. Hanibal`ın ordusu kaybolduğunda söylemiş olduğu "Ya yolu buluruz ya da yeni bir yol yaparız" sözünde olduğu gibi Çorlu`da yeni bir yönetim modeli oluşturulmadan bir yere varmak mümkün değildir. 

Bunu başarmak için yönetimde bilimi, çağa uygun planlama, yönetim ve organizasyon tekniklerini kullanmak gereklidir. Bu teknikleri, ülkemizde çok yerde örneğini gördüğümüz, makam masası önünde oturup sırtını halka dönen, her şeyi 'ben bilirim' mantığıyla katılımcı demokrasiyi bir kenara iten ve etrafını menfaat gruplarının sardığı belediye başkanları ne bilebilir ne de uygulayabilirler. Yöneticilik, entelektüel birikim, deneyim, yetenek ve çağdaş görüşe sahip olmak ister. Yönetici, kavgadan, hizipten yana değil, birlikten ve barıştan yana olmalıdır. Bu nedenle artık yönetimdeki ezberi bozmak gerekiyor. Çorlu`yu tekrar yaşanacak hale getirebilmek için mutlaka bir değişim gerekiyor" şeklinde konuştu. 

Prof. Dr. Tamer Dodurka sözlerini şöyle sürdürdü: "Kendimiz için değil, çocuklarımız ve torunlarımız için hepimiz Çorlu`nun kaderini değiştirme hedefinde birleşmeliyiz. Artık değişim zamanı gelmiştir. Bunun için savaşmak zamanı gelmiştir. 

Yaşamımdaki en büyük idealim, sonsuz tutkuyla bağlı olduğum güzel ülkeme ve yaşadığım ilçeme tüm benliğimle hizmet etmektir. Bu ideallere sahip bir kişi olarak ilçemizin sorunlarına duyarsız kalmam mümkün değildir. Bu nedenle söz konusu sorunların çözümü için bana inanan birçok Çorlulunun talebine sessiz kalamadım. Bilim insanı sıfatıyla Çorlu'da bu değişimi gerçekleştirmek için yola çıkmış bulunuyorum. Halkımızda, Çorlu Belediyesi için yeni vizyona, seçkin ve Çorlu aşığı bir ekibe talep olduğunu biliyor ve bu talebi karşılamak için hazır olduğumuzu, bu düşüncede olan her vatandaşımızla birlikte ilçemize hizmet vermek istediğimizi ilan ediyorum. Ülkemizin içinde bulunduğu, bağımsızlığımız üzerindeki tehditlerin yoğunlaştığı bu dönemde emperyalistlere karşı onurlu bir duruş gösteren, bu duruşla da Yüce Atatürk'ün kurduğu parti olma sıfatını layıkıyla hak eden Cumhuriyet Halk Partisi'nden Çorlu Belediye Başkan Aday Adayı olduğumu siz değerli Çorlululara duyurmaktan büyük onur duyuyorum." 

Prof. Dr. Tamer Dodurka`nın CHP Çorlu ilçe binasında gerçekleştirdiği toplantıya CHP İlçe Başkanı Dr. Ünal Baysan ve ilçe yöneticileri katılmadı. Yönetim kurulunun katılım göstermemesinin sorulması üzerine Dodurka; "Bunu bana değil, kendilerine soracaksınız. Neden katılmadıklarını bilmiyorum" diyerek yanıt verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Kasım 2008 Perşembe 18:39:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
burhan polat IP: 85.97.28.xxx Tarih : 16.01.2009 13:45:07

Sayın hocam siz benim bildiğim kadarı ile işiniz ve eviniz istanbulda ve çorluda hiçbir sosyal faaliyetiniz yok sizden ricam çekilmeniz sayın baykala benim önerim eski başkanlardan ünal baysanıda gördük vatandaş yani ben makamına gittiğimde ayakları masanın üstünde burnu büyük derler ya isterse selam verip alan biriydi ama çorluya yakışmamıştı benim önemrim çorluyu iyi bilen 2 aday adayını çorlu için şanslı görüyorum hayırlı olsun 1- Ayhan civan 2- Mecit eren çorluda başkasını düşünemiyorum halkla içiçeler sevgiler