16
Mayıs
2024
Perşembe
TEKİRDAĞ

Çorlupark'ta satışlar başlıyor

Propa İnşaat İcra Kurulu Başkanı Harun Reşit Özçiçek, Çorlupark'ta önümüzdeki aydan itibaren satışların yeniden başlayacağını açıkladı. Özçiçek, 2008 yılının Mayıs ayında başlayacak projenin 2009 yılında da bitirilmesinin planlandığını belirtti.


Çorlupark tanıtım ofisinde gerçekleştirilen toplantıda proje hakkında bilgi veren Özçiçek, Propa'nın 2005 yılında Türkiye'de yaşanmaya başlanan konut projeleri geliştirme akımı içinde Çorlu'yu gelişmekte olan bir yerleşim merkezi olarak gördüğünü ve Çorlu'da bir konut projesi başlatma kararı alındığını ifade etti. Kararın ardından Çorlu'daki gelişmeler ve potansiyeller hakkında bilgi alındığını aktaran Özçiçek, "Çorlu'nun bakir, gelişmemiş ancak gelişmeye müsait olduğu görülerek, bugün yatırım yaptığımız
yerde Çorlupark arsaları satın alınmıştır.

Arsalarımızı satın alma sürecinin başından sonuna kadar her yatırımcının en doğal hakkı olduğu şekilde, yatırım için seçtiğimiz yerden ve tüm arsa sahipleri ile bizzat pazarlık edilmiş, arsa bedelleri peşin ödenerek 240 hissedardan yaklaşık 119 bin metrekare arsa satın alınmıştır. Bu miktar, projemiz için yeterli büyüklükte olduğundan bu miktara geldiğimizde bizzat arsa sahiplerinden bize gelen arsa satış taleplerinin tamamı geri çevrilmiştir. Eğer biz bu arsaları alıp sonradan imar yaptırarak büyük rantlar kazanmayı planlayıp yerel yönetim ile birtakım anlaşmalara girseydik, hiçbir fiyatı yükseltmeden aynı yerde 500 bin metrekare arsa alır ve imar sonrası sadece arsa rantından 100 trilyonluk bir rantın sahibi olurduk. Bunun aksine bizler imar sırasında 119 bin metrekare arsanın yanında kamu yararına bırakılan arsaların artması amacıyla 1.5 milyon YTL bedelle 42 bin metrekare bir arsayı da satın alarak belediyeye bu amaçla hibe ettik. Yani bir anlamda 166 bin
metrekare arsadan bugün kullanmakta olduğumuz 65 bin metrekare arsayı çıkarırsanız 100 bin metrekarelik bir arsayı kamu yararına bıraktığımız görülecektir. Bu alanlar imar planlarında belediye tarafından park, yeşil alan ve yol olarak değerlendirilmiştir" dedi.


"Türkiye'nin her yerinde hızlı bir yapılaşma olduğu için belediyelerin bazen istemeyerek de olsa bilmeden yaptıkları imar uygulama yanlışları tam burada, Çorlupark'ta karşımıza çıktı" diyen Harun Reşit Özçiçek, "Bizler arsaları alırken İmar Kanunu 18. madde uygulamaları da devam ettiği için 1. imar uygulaması sonunda, Çorlupark inşaat ruhsatları alınmış ve inşaatlara başlanılmıştır. Bu uygulama hakkında yapılan itirazlar sonucunda yapılan bu ilk 18 uygulaması iptal edilmiştir.

Bu iptal yasaların emrettiği prosedürler içinde olduğu için iptale karar veren Tekirdağ İdare Mahkemesi, önce yürütmeyi durdurma kararı vermiş ve nihayet 18 Ağustos 2007'de de 18 uygulamasını tamamen iptale karar vermiştir. Bunun dışında ikinci bir yürütmeyi durdurma veya iptal kararı vermemiştir. Belediye, mahkemenin yürütmeyi durdurma kararını kendi için bir rehber olarak kabul etmiş, karardaki gerekçeleri ve yapılan hataları kabul ederek bu kez Çorlupark arsalarından yaklaşık 9 bin metrekare daha arsayı ortak alanlara
katarak, uygulama sahasındaki diğer payları da yeniden düzenleyip şimdi uygulanan son 18 uygulamasını yeniden yapmıştır. Belediyenin yeni 18 uygulama kararı hukuken iptal edilen eski uygulamayı da kaldırdığı için net bir şekilde eski davanın konusu kalmadığı gibi yeni uygulama da yürümeye başlamıştır" ifadelerini kullandı.
18 uygulamasının yaklaşık 660 bin metrekarelik bir alanda ve yaklaşık 800 kişiyi ilgilendiren bir tapu alanında yapıldığına dikkat çeken Özçiçek, "Yapılan uygulamalarda Propa'nın ve Çorlupark'ın ismi geçmediği gibi, hepinizin bildiği gibi açılan soruşturmalarda da Propa veya Çorlupark ismi geçmemiştir" dedi.


"Niçin 660 bin metrekarelik alanda sadece 64 bin metrekare arsası olan ve 800'e yakın mülk sahibinin olduğu bu yerde sadece Çorlupark ismi telaffuz edilip ve haberlere, basına konu edilmekte, niçin Çorlupark spekülatif ve yanıltıcı haberlere konu edilmektedir?" sorusunun yanıtını aradıklarını da kaydeden Özçiçek, şöyle devam etti:
"Biz bugün bile bunun kasıtlı ve bizi hedef alan bir çalışma olduğuna inanmak istemiyoruz. Olsa olsa bilinen bir marka üzerinden kavganın daha vurucu olacağını düşünen bazı kişilerin, saygıdeğer basınımızın bazı üyelerini yanılttığını düşünüyoruz. 30 yıllık emeğimizi koyduğumuz ve bir kuruş bile kredi kullanmadan bu güne kadar 23 milyon YTL harcadığımız bu proje için yapılan her haksızlığa artık anında cevap verme kararını aldık. Bundan böyle bize karşı yapılan en ufak bir haksızlığa bile cevabımız, anında hukuk ve yasalar içinde en ağır şekilde olacaktır. Bunu bilerek, kasıtlı yapanlar hukukun karşısında bunu maddi ve manevi olarak en ağır şekilde ödeyeceklerdir. Bize verilmek istenilen her tür zarar ve uğradığımız her tür haksızlık için tüm yasal yolları kullanarak ve derhal cevap vereceğiz."


Çorlupark'ın gelecek ay satışa çıkacağını vurgulayan Propa İcra Kurulu Başkanı Harun Reşit Özçiçek, "Yapacağımız satışta verdiğimiz fiyat ve ödeme planlarını, teslim garantilerini gördüğünüzde ev alma hayali bile kuramayanların ev almasını sağlayacak yenilik ve kolaylıklar getirdiğini göreceksiniz" dedi. Bu kolaylıkların belki de Çorlu'da bir ilk olacağını vurgulayan Özçiçek, bu kolaylıklarla satış yapmalarının bu kez yine onlara karşı bir takım kampanyaların açılmasına yol açabileceğini savundu.


"Kahramanmaraş'ta 325 milyon euro bedelli bir çimento fabrikasını yapıp bitirmek üzereyiz" diyen Özçiçek, şöyle devam etti:
"Bugün biz Türkiye'de yabancılara özel konut projeleri gerçekleştiren ilk 5 şirketten birisiyiz. Yılda 10 milyon ton şekerpancarı işleyen Türkiye'nin en büyük şeker fabrikasını anahtar teslimi yapıp teslim edecek büyüklük ve sermayeye sahibiz. Bizler 30 yıldır bu ülkede yüzlerce sanayi tesisi ve projeyi başarıyla yapıp teslim ettik. Bunların genel cirosu 3 milyar doları aşkındır. Yakın örneğimiz ise Çorlu'da yaptığımız Coca Cola tesisleridir. Bugün bizler ülkede yapılan kamu inşaatlarının yarıyyeya iptal kararı vermemiştira yakınının kontrol müşavirlik ve denetimini yapmaktayız. Bizler işte bütün bu büyüklük, sermaye, tecrübe ve elimizdeki tüm olanaklarla Çorlu'ya yatırım yapmaya karar verdik. Zira 300 bin civarında olan Çorlu nüfusu 5 yılda 1 milyona ulaşacaktır.

Ancak klasik Çorlu yapılaşmasıyla bugünkü Çorlu fiziki büyüklüğünün 5 misli bir büyüklük demektir. Bu şekilde bir büyüklükte ise ne altyapı ne yol ne de kamu hizmetlerinin hiçbirinin ulaştırılması mümkün olmayacaktır. Oysa bu büyüme Çorlupark gibi projelerle sağlanırsa, tüm bu hizmetlerin verilmesinin yanında, şehir modern, yeşili bol ve çevreyi daha çok koruyan bir görünümde olacaktır. Tarım alanları ve çevre daha çok korunmuş olacaktır. Çorlu, bu tür projelerle büyüsün, yolu üzerindeki Avrupa'ya en benzer şehir olsun. Çorlu çağdaş, modern yaşamın Trakya'daki merkezi olsun."

İha
Yayın Tarihi : 3 Ekim 2007 Çarşamba 21:57:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?