3
Mayıs
2024
Cuma
TEKİRDAĞ

Çorlu'ya "lojistik köy"

Tekirdağ Valisi Aydın Nezih Doğan'ın öncülüğünde hazırlanan lojistik köy projesi ile Çorlu Havaalanı'nın kargo kapasitesi artırılacak. İstanbul'a gelecek kargolar Çorlu Havaalanı'na yönlendirilerek karayolu, demiryolu ve denizyolu ile ülkeye dağıtılacak.

Atatürk Havalimanı'nın kargo yükünün azaltılması için Tekirdağ'ın Çorlu ilçesindeki havalimanı yakınına "lojistik köy" kuruluyor. Havayolu, demiryolu ve karayolu ile bağlantılı olacak Çorlu Lojistik Köyü'nün yapımı için proje hazırlandı.

Tekirdağ Valisi Aydın Nezih Doğan'ın öncülüğünde hazırlanan proje ile Çorlu Havaalanı'nın aktif hale getirilmesi amaçlanıyor. 1100 dekarlık arazinin üzerine kurulması tasarlanan lojistik köyün, kargo şirketlerinin üssü olması hedefleniyor. Havayolu ile Atatürk Havalimanı'na gelecek kargolar Çorlu Havaalanı'na yönlendirilerek karayolu, demiryolu ve denizyolu ile Türkiye piyasasına dağıtılacak. Kargo şirketlerinin yoğun ilgi gösterdiği lojistik köy; havayolu ve demiryolu hatları ile Tekirdağ'daki Akport Limanı aynı üçgende birleştirilerek Türkiye'de tek olması sağlanacak.

Çorlu Havaalanı'na askerî amaçla yapıldığı için haftada sadece 3 sivil uçak indiğini kaydeden Tekirdağ Valisi Aydın Nezih Doğan, bu havaalanını aktif hale getirmek için çalışma başlattıklarını belirtti. Havaalanına yakın bir bölgede lojistik köy yapmak için ön çalışmaların tamamlandığını kaydeden Vali Doğan, buraya lojistik bir köy yaparak kargo alanındaki büyük şirketleri çekeceklerini vurguladı. Lojistik köyün bitmesi halinde Çorlu Havaalanı'nın kargo ağırlıklı bir havaalanı olacağını dile getiren Doğan, bu sayede Atatürk Havalimanı'nın da kargo yükünün azaltılacağını belirtti. Atatürk Havalimanı'nda yaşanan en son yangında kargo yükünün azaltılmasının gündeme geldiğini ifade eden Doğan, Çorlu'nun bu azaltılmaya alternatif olduğunu aktardı. Lojistik köyün tamamlanmasıyla birlikte, Atatürk Havalimanı'nın kargo yükünün Çorlu'ya kayacağı belirtildi.

Köy için hukuki altyapıyı oluşturarak, çalışmaları Ulaştırma ve Sanayi bakanlıklarına ilettiklerini kaydeden Doğan, lojistik köyün inşa edilmesinde sektördeki herkesin görüşüne başvuracaklarını anlattı. 1.100 dekar alana lojistik köyün TOKİ tarafından inşa edilmesinin gündemde olduğunu belirten Doğan, arazinin TOKİ'ye devredilmesi için Maliye Bakanlığı'na yazışmalar yaptıklarını söyledi. TOKİ'nin lojistik köyü inşa etmesi için çalışmaların sürdüğünü aktaran Doğan, TOKİ'nin kararını beklediklerini ifade etti.

Zaman
Yayın Tarihi : 6 Ekim 2008 Pazartesi 12:32:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?