16
Mayıs
2024
Perşembe
TEKİRDAĞ

Çorlu'ya çadır kent kuruldu

17 Ocak Çarşamba günü Çorlu`da gerçekleştirilecek olan deprem tatbikatı öncesinde Cumhuriyet Parkı'nda 25 çadırdan oluşan çadır kent kuruldu. 

17 Ocak Çarşamba günü Çorlu`da gerçekleştirilecek olan ve gerçeğini aratmayacak şekilde planlanan deprem tatbikatı öncesinde, tatbikatın bir parçası olan çadır kentin kurulumu tamamlandı. 25 çadırdan oluşan çadır kentin kurulumu, Büyükkarıştıran Yerel Afet Müdahale Lojistik Merkezi`nde görevli 8 personelin çalışmalarıyla tamamlandı. Barınma çadırları, okul, yemekhane, çamaşırhane, mescit, banka, PTT, Telekom, danışma, sağlık ve komuta çadırlarının yer aldığı çadır kent, çarşamba günü gerçekleştirilecek olan tatbikatta afetzedelere hizmet verecek. 

Çadır kent içerisinde 6 iskan çadırı bulunduğunu belirten Büyükkarıştıran Yerel Afet Müdahale Lojistik Merkezi yetkilileri, "Her çadırda 5 kişi kalabilir. Çadırların içerisinde mağdurlara verilmek üzere malzemeler hazırlandı. Çadırlarda battaniye, kampet, mutfak seti, deprem kiti, katalitik soba, tüp, masa ve sandalye yer alıyor. Ayrıca deprem kiti içerisinde de radyo, branda ve eldivenler var. 8 kişilik ekiple tatbikat öncesi son hazırlıklarımızı yapıyoruz. Çamaşırhane olarak kurduğumuz çadırın içerisinde 2 çamaşır makinesi ile 2 de çamaşır kurutma makinesi yer alıyor. Yine kurduğumuz yemek dağıtım çadırında tatbikat anında sıcak yemek dağıtımı gerçekleştirilecek" dedi.
İHA
Yayın Tarihi : 15 Ocak 2007 Pazartesi 16:15:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?