4
Mayıs
2024
Cumartesi
TEKİRDAĞ

Çorlu'ya model uçak uğraş evi

ÇORLU'YA MODEL UÇAK UĞRAŞ EVİ AÇILIYOR

Türk Hava Kurumu (THK) Çorlu Şubesi ve Gökçen Havacılık tarafından Çorlu'ya model uçak uğraş evi açılıyor. Uğraş evinde uçak, helikopter ve model uçak satışı ve yedek parçaları bulunacak.

Türk Hava Kurumu'nun (THK) model uçakların ve yedek parçalarının satıldığı 'Model Uçak Uğraş Evi' Çorlu'ya açılıyor. Türk Hava Kurumu Çorlu Şubesi ve Gökçen Havacılık tarafından eski THK binasının olduğu yere açılacak olan uğraş evinde çalışmalar başladı. Türk Hava Kurumunun İktisadi İşletmesi olan Gökçen Havacılık tarafından hizmete sokulacağını söyleyen Türk Hava Kurumu Çorlu Şube Başkanı ve Gökçen Havacılık Yönetim Kurulu üyesi Servet Aktaş; "Bölgemizde model uçakla uğraşanların sayısının fazla olması

nedeniyle böyle bir proje geliştirdik. Bu model uçak uğraş evimiz Trakya'da bir ilk olacak. THK'nın görevi havacılığı tüm Türkiye'ye yaymak ve gençlere bu ilgi ve alakayı kazandırmak istiyoruz" dedi.

Model uçakla ilgilenenleri ve ilgilenecekleri Model Uçak Uğraş Evine beklediklerini söyleyen Aktaş, "Vatandaşlarımıza ve çocuklarımıza daha düşük fiyatlarla bu tür oyuncakları kazandırarak havacılığa olan ilgi ve sevgiyi arttıracağız. Uğraş evimizde, radyo kontrollü uçak, helikopter ve model uçak satışı ile yedek parçaları bulunacak. Bu projemiz ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor ve kısa süre sonra meraklılarının hizmetine girecek" diye konuştu.

ÇORLU'YA MODEL UÇAK UĞRAŞ EVİ AÇILIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 1 Şubat 2011 Salı 14:35:00
Güncelleme :1 Şubat 2011 Salı 16:12:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?