3
Mayıs
2024
Cuma
TEKİRDAĞ

Deniz suyu 25 metre çekildi

Tekirdağ'ın Marmara Ereğlisi ilçesine bağlı Yeniçiftlik tatil beldesinde deniz suyu 25 metre çekildi.

Suların çekilmesini, deprem habercisi olarak yorumlayanlar olduğu gibi, rüzgara bağlayanlar da var.

"HİÇ BU KADAR ÇEKİLMEMİŞTİ"


Yeniçiftlik Belediye Başkanı Kadir Ünal'a göre, suyun çekilmesi kuzey rüzgarlarından kaynaklanıyor ve telaşlanmaya gerek yok. Her yıl bu zamanlarda deniz suyunun çekildiğini belirten Belediye Başkanı Kadir Ünal, bu yıl çekilmenin daha büyük olduğunu ifade etti.


İLK AKLA GELEN ŞEY DEPREM


Türkiye'nin gündeminde sürekli bir deprem senaryosunun olduğunu dile getiren Ünal, "Her yıl biz burada denizin çekildiğini görüyoruz. Ancak bu yıl daha büyük bir çekilme gözledik. Deniz suyunun çekilmesi kuzey rüzgarlarının kuvvetli esmesi nedeniyle meydana geliyor. Denizde adacıklar oluşuyor. Bu manzarayı her yıl yaşıyoruz. Tabii Türkiye gündeminde bir deprem vardır. Ancak şu an itibariyle depremle ilgili bir durum yok. Biz belde olarak depremi, su sıcaklığı, suyun seviyesini ölçmek için bir merkez kurma aşamasındayız. Bundan sonra daha detaylı olarak deniz hareketlerini izleyebileceğiz" dedi.


BALIKÇILARA GÖRE POYRAZDAN


Belde sakinlerinden balıkçı Hüseyin Ünal ise, deniz suyu çekilmesinin her yıl yaşandığını ifade ederek, poyraz rüzgarlarının Tekirdağ bölgesinin çeşitli yerlerinde farklı estiğini söyledi.


Lodosun ardından deniz suyunda çekilmelerin her yıl görüldüğünü belirten Ünal, "Denizin çekilmesiyle adacıklar oluşuyor. Kum yığını geliyor. Önceden derin olan kısımlar gelen kumla birlikte doluyor. Deniz çekildiğinde de bunlar görülebiliyor" diye konuştu.


BELDE SAKİNLERİ SAKİN


Her yıl yaşanan deniz suyu çekilmesi ile belde sakinlerinin deprem korkusunu yaşamadığını belirten balıkçılar, tatil için gelen ya da beldede yaşayanların bu duruma alıştığını anlattı.


Yeniçiftlik beldesi ve yakınlarında balığa çıkan balıkçılar ise, deniz suyu çekilmesinin bu yıl daha fazla olduğunu söyledi. Marmara Ereğlisi'ne bağlı Yeniçiftlik beldesinde deniz suyu çekilmesi yer yer 25 metreye kadar çıkıyor.

iha
Yayın Tarihi : 3 Şubat 2008 Pazar 14:33:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?