5
Mayıs
2024
Pazar
TEKİRDAĞ

Denizde can pazarı!

Tekirdağ'da içinde 7 kişinin bulunduğu fibergrastan yapılan kayık, denizin ortasında su alınca yarısına kadar battı.

Yüzme bilen 1 kişi yüzüp kıyıya ulaşırken, yüzme bilmeyen ve suyun içinde çırpınan 6 kişi, çevredekilerin yardımıyla kurtarıldı. Kurtarılan 2 kadın, kıyıya ulaştıklarında yaşadıkları şokla gözyaşlarına boğuldu.

İstanbul'dan Tekirdağ'a yakınlarını ziyarete gelen 2'si çocuk, 2'si kadın 7 kişi, bugün öğlen saatlerinde, Değirmenaltı Mahallesi Alkaya Mevkii'nde sahilden kiraladıkları fibergrastan yapılan kayıkla denize açıldı. Kıyıdan yaklaşık 1 kilometre açılan 7 kişinin içinde bulunduğu kayık, saat 15.00 sıralarında su almaya başladı.

Kayık yarısına kadar suya gömülürken, içindeki 7 kişi ise paniğe kapıldı ve denize düştü. İçlerinden iyi yüzme bilen bir kişi, yardım istemek için kıyıya kadar yüzdü. Diğer 6 kişi ise kayığın su üstünde kalan kısmına tutunup çığlıklar atarak kıyıdakilerden yardım istedi.

Bu sırada kayığın battığını gören Yavuz Pehlivanoğlu adlı kişi, sürat motaruyla hemen denize açıldı ve batan kayığın deniz üstünde kalan kısmına tutunarak hayatta kalmaya çalışan 5 kişiyi kurtararak sürat motoruna aldı. Diğer kişi ise jet-ski ile yanlarına gelen başka bir kişi tarafından kurtarıldı. Kıyıya çıkan ve yaşadıkları korku nedeniyle şoka giren 2 kadını çevredekiler sakinleştirmeye çalıştı. Kadınlardan biri, “Ne olur eve gidelim. Bizi eve götürün” diyerek sürekli ağladı. Daha sonra 2'si çocuk, 2'si kadın 7 kişi, evlerinin yolunu tuttu.

Kayıkta 7 kişinin olduğunu söyleyen Yavuz Pehlivanoğlu, “Eve giderken denizde bağırarak yardım isteyenleri gördüm. Sürat motorumla açılarak 2'si kadın 2'si çocuk 5 kişiyi kurtardım. Bir kişi de jet- ski ile gelen bir arkadaş tarafından kurtarıldı. Diğer kişi zaten kendi yüzerek karaya çıkmış. Hepsi panik halindeydi. Kayığın tam olarak batmaması faciayı önledi. Yoksa orada 6 kişi boğulurdu” dedi. Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.

Ferhat Akgün - DHA - Hürriyet
Yayın Tarihi : 30 Ağustos 2010 Pazartesi 10:22:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?