3
Mayıs
2024
Cuma
TEKİRDAĞ

Devlet Hastanesi'nin 2007 faaliyetleri

Tekirdağ Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Cengiz Becerir, 2007 yılında toplam 690 bin kişiye polikliniklerde sağlık hizmeti verdiklerini belirterek, yeni açılan servislerle birlikte sunulan hizmetlerde verimin yüzde 25 arttığını söyledi. 

Yaklaşık 10 ay önce göreve gelen Tekirdağ Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Cengiz Becerir, ekip çalışmasıyla birlikte halka sundukları sağlık hizmetlerinde yüzde 25 artış olduğunu söyledi. Tekirdağ Devlet Hastanesi'nin bölgedeki en iyi şartlara sahip hastane haline geldiğini ifade eden Becerir, "2007 yılında hastane personelimizle birlikte birçok yeniliğe ve kolaylığa imza attık. Hizmetlerimiz bir önceki yıla göre yüzde 25 artmış görünüyor. Bir yıl içerisinde yaklaşık 690 bin kişiye polikliniklerde sağlık hizmeti verdik. Yeni açılan servislerimizle bölgenin en iyi devlet hastanesi konumuna geldik. Tekirdağ Devlet Hastanesi göz kliniğinde FFA (Fundus Fluorecein Anjiogrofi), argon lazer, yağ lazer, görme alanı, fakoemülsikasyonla katarak ameliyatı tetkikleri yapılmaya başlandı. Yoksul vatandaşlarımız için ücretsiz sünnet polikliniği açıldı. 2 ay gibi kısa sürede yaklaşık 100 çocuğumuz sünnet edildi. Bunun dışında 'bebek dostu' seçilen ilimizde Bebek Dostu Hastane sertifikasını aldı ve 'Yeni Doğan Yoğun Bakım' servisimizde de Anne Oteli dediğimiz bölümümüz hizmete açıldı. 

Bebeklerimizin yanı sıra ailelilerini de düşündük. Yılın son aylarında böbrek taşı kırma ünitemiz hizmete girdi" dedi. 

Tekirdağ Devlet Hastanesi'nde 17 bin 500 kişinin yatış yaptığını ve toplamda 7 bin 97 ameliyat gerçekleştirildiğini anlatan Başhekim Dr. Becerir "Yeni yılın ilk ayında yeniliklerimize devam ettik. Yıllardır demir sandalyelerde sağlık hizmeti bekleyen vatandaşlarımıza koltuklar alarak, kendini evlerinde gibi hissetmelerini sağlamaya çalıştık. Bu anlamda 35'i üçlü, 50'si iki olmak üzere 205 kişilik koltuk takımı aldık" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Ocak 2008 Cumartesi 15:40:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?