3
Mayıs
2024
Cuma
TEKİRDAĞ

Dolandırıcı iki bankacıya ceza yağdı

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde yaşayan 77 yaşındaki Münevver Yıldırım'ın banka hesaplarından 3 yıl boyunca sahte imza ile zimmetine para geçiren iki banka görevlisine ceza yağdı. 'Hileli davranışlarla zimmet' iddiasıyla 2 yıldır yargılanan M.E. 10 yıl 5 ay hapis ve 90 bin 260 YTL para cezasına, H.E. ise 14 yıl 7 ay hapis ile 269 bin 240 YTL para cezasına çarptırıldı. 

Tekirdağ'ın Çorlu İlçesi Ziraat Bankası'nda görevli iki bankacının zimmet davası karara bağlandı. Tekirdağ 1'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde ki karar duruşmasına tutuklu sanıklar M.E ile H.E ve avukatları katıldı. Ziraat Bankası'nda vadeli ve vadesiz maaş hesabı bulunan 77 yaşındaki Münevver Yıldırım'ın imzasını taklit ederek 16.04.2003 tarihinden 14.09.2006 tarihine kadar düzenli olarak paraları çektikleri iddia edilen banka görevlileri suçlamaları kabul etmedi. 

Duruşmada son kez kendilerini savunan banka görevlilerinden H. E. "19 yıllık meslek hayatımda kimsenin parasını zimmetime geçirmedim. İddia edilen evrakların kriminal incelemesi yapıldığında imzaların benim olmadığı ortaya çıkacaktır. Suçsuzum. Başka bir diyeceğim yoktur. Ben müfettişe verdiğim ifadeyi, müfettişin baskısı sonucu verdim. Polise ve Cumhuriyet Savcısına verdiğim ifade sırasında da müfettişin baskısı devam ediyordu" şeklinde konuştu. Diğer banka görevlisi M. E. ise Münevver Yıldırım'ın bankada bulunan hesabı üzerinde yapmış olduğu tüm işlemlerin Bankacılık Mevzuatlarına uygun olduğunu öne sürdü. 

Paraların bizzat imza karşılığında Münevver Yıldırım'a verildiğini iddia eden M.E, "Ben kimsenin parasını almadım. Zimmetime para geçirmedim. Bankanın vermiş olduğu maaş ailemin geçimi için bana yetiyordu. Ben müfettişe verdiğim ifademi kabul etmiyorum. Müfettiş kendisi ifadeyi bu şekilde hazırlamış. Ben yazılı hususları müfettişe söylemedim. Emniyette, Cumhuriyet Savcılığında vermiş olduğum
ifadelerime bir diyeceğim yoktur, doğrudur. Bu olaydan dolayı çok pişmanım. Bankanın zararının bir kısmını ödedim. Geri kalan kısmını da ödemek istiyorum. Emekliliğime de 45 gün kaldı. Bunu da dışarıda çalışarak tamamlamak istiyorum" diyerek kendisini savundu. Ancak bankadaki hesapları inceleyen müfettiş raporlarına göre iki banka görevlisi 16.04.2003 ile 14.09.2006 tarihleri arasında faiz hariç 149 bin 304 YTL parayı zimmetlerine geçirdikleri ortaya çıktı.

YAŞLI KADINA ÇİFT İMZA ATTIRMIŞLAR 

Ayrıca iddianamede yer müfettiş raporlarına göre banka görevlilerinin emekli maaşını almak için bankaya gelen 77 yaşındaki Münevver Yıldırım'a fazla imza fişi imzalatarak kendi zimmetlerine para aktardıkları tespit edildi. Sanıklardan H.E'nin 107 bin 668 YTL, M.E' nin ise 54 bin 154 YTL parayı zimmetine geçirdikleri belirlendi. 

21'nci duruşmada karara bağlanan davada iki bankacıya 5411 Sayılı Bankacılık Kanunu gereğince hapis cezasının yanı sıra hapis cezaları da çıktı. Mahkeme heyeti banka görevlisi H.E'ye 14 yıl 7 ay hapis cezası ile 269 bin 240 YTL para cezası verirken, M.E'ye ise 10 yıl 5 ay hapis ve 90 bin 260 YTL para cezası verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Ekim 2008 Cumartesi 13:41:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?