3
Mayıs
2024
Cuma
TEKİRDAĞ

Dolandırıcılara nefes kesen takip!

Tekirdağ'da marketleri dolaşarak ellerindeki 100 YTL'yi bozdurmak bahanesiyle dolandırıcılık yapan 3 kişi polisle yaşanan kovalamacanın ardından yakalandı.

Edinilen bilgilere göre, Çınarlı Mahallesi'ndeki bir markete giren 3 kişi, alışveriş yaptı. Şahıslardan biri, aldıklarına karşılık 100 YTL çıkararak masanın üzerinde koydu. İşyeri sahibinin hesabın 4 YTL tuttuğunu söylemesi üzerine şahıs cebinden bozuk para çıkararak hesabı ödedi. Zanlı masa üzerine çıkardığı 100 YTL'yi bozdurmak istediğini söyleyerek market sahibini dolandırmak istedi.

Bozdurmak istediği 100 YTL'yi cebine indiren şahıslardan biri, bozuk paraları da aldı. Durumun farkına varan market sahibi ile şüpheliler arasında çıkan tartışmada zanlılar olay yerinden kaçtı. Zanlıların bindiği aracın plakasını polise veren market sahibi, vermedikleri 100 YTL'yi bozdurmak yolu ile dolandırılmak istendiğini ve şahısların yakalanmasını istedi.

Tüm polis ekipleri alarma geçiren zanlılar, trafik ekiplerinin 'dur' ihtarlarına uymadan önce İstanbul'a doğru, daha sonra da Malkara istikametine doğru kaçmak istedi. Polisle aralarındaki kovalamacının ardından Kumbağ Kavşağı'nda yakalanan zanlıların sabıkalı dolandırıcı olduğu belirlendi. Market sahiplerinin şikayetleri ile gözaltına alınan zanlılardan birinin İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından arandığı ortaya çıktı. Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü'nde ifadeleri alınan Y.A, M.D ve K.G. elleri kelepçeli olarak Tekirdağ Adliyesi'ne sevk edildi.

Cumhuriyet savcısına da ifade veren zanlılardan araç sürücüsü Y.A.'nın, "suç işlemek için örgüt kurmak" suçundan sabıkası olduğu, M.D.'nin 4 adet dolandırıcılık, parada sahtecilik, resmi belgede sahtecilik, döviz kalpazanlığı ve 2 hırsızlık sabıkası olduğu ortaya çıktı. Yakalandığı anda üzerinde kimlik olmadığını ve isminin Gökhan U. olduğunu söyleyen zanlının İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından "resmi belge düzenlemesinde yalan beyanda bulunmak" suçundan aranan K.G. olduğu tespit edildi. Ayrıca K.G.'nin 5 kez hırsızlıktan, adam öldürmek ve yalan beyanda bulunmaktan sabıkalı olduğu belirlendi.

Savcılıktaki ifadelerinin ardından nöbetçi mahkemeye sevk edilen zanlılar, 4 ayrı dosyadan ve nitelikli dolandırıcılık iddiasıyla tutuklanarak Tekirdağ Kapalı Cezaevi'ne gönderildi.

.
Yayın Tarihi : 17 Nisan 2008 Perşembe 16:28:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?