3
Mayıs
2024
Cuma
TEKİRDAĞ

Domates altın gibi!

Çorlu semt pazarlarında en pahalı ürünler arasında yer alan domatesin fiyatı cep yakıyor. Bir ara kilogramı 6 TL `ye kadar çıkan domates Çorlu semt pazarlarında 5 TL`den satılıyor. Domates fiyatının yüksek olması nedeniyle bazı tezgahlarda ise satışa sunuluyor.

Fiyatı yüzde 40 oranında artan domates zam şampiyonluğu tahtını ele geçirdi. Yaz aylarında ucuz domates yeme hayali kuranlar semt pazarlarında domatesin kilogramı 5 - 5,5 hatta 6 TL`ye ulaşması nedeniyle büyük bir hayal kırıklığı yaşıyorlar.

Domatesi tarladan alıp stoklayan büyük marketler ve işletmelerin domates azaldığında ürünü yüksek fiyatla pazara sunmasından kaynaklandığını öne sürüyorlar. Domates ihracının artması ve yaşanan sel felaketleri nedeniyle domates seraları ile domates ekili alanlarının zarar görmesinin üretilen domates miktarının azalmasına neden olduğunu bu azalmanın fiyatların artış göstermesini etkilediği de kaydediliyor.

Vatandaşların pahalılıktan, esnafların ise satışların durgunluğundan şikayet ettiği Çorlu semt pazarlarında tezgah açarak sebze, meyve satışı gerçekleştiren pazarcı esnaflarından Önder Özel, domatesin çeşitli kalitelerde ve fiyatlarda satışa sunulduğunu ifade ederek: “Fiyatı hemen her gün değişiyor. Dal domatesin kilogramını 5 TL`den satışa sunuyoruz. Vatandaş genelde fiyatları pahalı buluyor. Domates tezgahlardaki en pahalı ürün olarak dikkat çekiyor” dedi. Özel, fiyatlar nedeniyle satışların azaldığını da sözlerine ekledi.

Pazara alışverişe gelen vatandaşlar da, fiyatların el yaktığını belirterek, boğazdan kestiklerini söylediler. Pazarlara adeta ateş düştüğünü kaydeden vatandaşlar: “Haftalık ihtiyaçlarımızı gidermek için semt pazarlarına geliyoruz ancak fiyatların yüksekliği nedeniyle istediğimiz kadar alamıyoruz. 1 hafta yetmesi için en az 4 kilogram domates almam gerekiyor ancak fiyatı nedeniyle sadece 2 kilogram alabiliyorum. Kışın pahalı, yazın pahalı ne zaman ucuzlayacak da istediğimiz kadar alabileceğiz” dediler.

iha
Yayın Tarihi : 12 Mayıs 2012 Cumartesi 16:35:25
Güncelleme :16 Mayıs 2012 Çarşamba 13:16:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?