3
Mayıs
2024
Cuma
TEKİRDAĞ

DP lideri Soylu partililerle buluştu

Anayasa mahkemesinin üniversitelerde başörtüsü serbestliği kararını iptal etmesinin yeni bir içtihadı ortaya çıkardığını ifade eden Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Süleyman Soylu, Anayasa mahkemesinin almış olduğu kararın Türk demokrasisi, Türk hukuk sistemi ve Anayasanın 48'nci maddesi ile örtüşmediğini söyledi. 

Yurt gezileri çerçevesinde Edirne'nin Keşan ilçesinin ardından Tekirdağ'a gelen DP lideri Süleyman Soylu partililerle buluştu. Soylu, düzenlediği basın toplantısında Anayasa Mahkemesi eleştirirken Türkiye'nin dünya değişimine ayak uyduracak yeni bir anayasaya ihtiyacı olduğunu söyledi. Anayasa mahkemesinin üniversitelerde başörtüsünü serbest kılan kararı iptal etmesinin yeni bir içtihadı ortaya çıkardığını ifade eden DP Lideri Soylu, "Son kararda görülmektedir ki Anayasa Mahkemesi yeni bir içtihadı ortaya koymuştur. Yürütme ve yasama bugün yargının altında yargının içtihatları altında ezilmektedir. Yürütme ve yasama bana göre devreden çıkmıştır. Tekrar devreye girmesi yeni bir meclis yapısı ile yeni bir siyaset iradesi ile mümkündür. Anayasa mahkemesinin almış olduğu kadar aslında Türk demokrasisi ile Türk hukuk sistemi ile ve Anayasanın 48'nci maddesi ile örtüşmemektedir. Türkiye'de sadece bugünkü Ak Parti hükümetini etkilemez bu anayasa devam ettiği sürece bu kadar önümüzdeki günlerde kurulacak bütün yasama ve yürütmenin önünde engel teşkil etme noktasını ortaya koyar" dedi.
 
Türk milletinin bu memleketten iki anayasa alacağını olduğunu kaydeden Soylu, "Bu memleketten bu milletin iki tane anayasa alacağı var. Birisi 1961 anayasasıdır, birisi 1982 anayasasıdır. Bu milletin iradesi ile yapılmamış bu iki anayasa Türkiye'nin her zor gününde Türkiye'yi sıkıntıya sokmuştur. Onun için ülkemizin bütün kurumlarıyla, üniversiteleriyle, sivil toplum örgütleriyle, siyaseti ile bir araya gelecek. Bu milletin yarınlarına ait ve dünyanın bu değişme sürecine ayak uydurabilecek yeni ve
demokratik bir anayasa Türkiye için şarttır" şeklinde konuştu. DP liderinin basın toplantısına DP Tekirdağ İl Başkanı Ali Vidinel, İlçe Başkanı Ercan Turşucular, DP Genel İdare Kurulu Üyesi Tuncer Başoğlu ve partililer katıldı. Soylu basın toplantısının ardından İl Başkanlığı binasına geçerek partililer ile bir araya geldi.

.
Yayın Tarihi : 13 Haziran 2008 Cuma 13:34:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?