5
Mayıs
2024
Pazar
TEKİRDAĞ

'DSP beklenti içine girmedi'

MASUM TÜRKER:

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Masum Türker, Deniz Baykal'ın CHP Genel Başkanlığı'ndan istifasını olumlu bir davranış olarak niteleyerek, "DSP, Baykal'ın yaşadığı bu olayın ardından CHP'de yaşanan gelişmelerle ilgili bir beklenti içine girmemiştir" dedi.

Masum Türker, Tekirdağ Genç Girişimciler ve Yöneticiler Derneği'nin Valilik Kültür Merkezi'nde düzenlediği "Siyaset Gündemi" adlı etkinliğe katılarak, konferans verdi. İstifa eden Deniz Baykal'ın başına gelenlerin üzücü olduğunu belirten Türker, istifa kararının ise olumlu bir davranış olduğunu söyledi. Türker, "Bu konuyu çok fazla eşelememek lazım. Bundan sonrası CHP kendi bünyesinde geliştirecektir. Bekleyip izlemek lazım" dedi.

İnsanların özel hayatını ilgilendiren yayınlar yapılmasının normal olmadığını kaydeden Türker, özel hayatla ilgili hiç kimsenin kendine göre fikir yürütemeyeceğini, bu konuda özel hayat gizliliğini yitirdiği için Baykal ve Baytok ailelerinin mağdur olduğunu söyledi. Bu komployu kimin yaptırdığını hükümetin ortaya çıkarması gerektiğini anlatan Masum Türker, "Şu andaki teknolojiyle çekilen görüntülerin nereden gönderildiğini bulmak mümkündür. Bu eylemi yapanları hükümet bulması gerekir. Türkiye'de özellikle son zamanlar Silivri'de görülmekte olan çeşitli davalarla ilgili mesajın kimden geldiği ortaya çıkarılıyor. Burada hükümete önemli görevler düşüyor. Eğer bir şeyler ortaya çıkıyorsa o zaman Türkiye'de hiç kimse güven içinde değil demektir" şeklinde konuştu.

Masum Türker, bir gazetecinin "Baykal'ın istifasının ardından CHP bir dağılım sürecine girerse burada DSP nasıl etkilenir?" sorusuna ise şöyle cevap verdi:

"Baykal'ın yaşadığı bu olayın ardından CHP'de yaşanan gelişmeleri ilgili DSP bir beklenti içine girmemiştir. Biz belli çalışmalarımızı sürdürüyoruz. DSP yapacağı çalışmalarla, ortaya koyacağı program ve eylem planlarıyla halkın oyunu almaya çalışacaktır. Bizim Türkiye'de yüzde 22,5 oranında oyumuz var. Yani halkın yüzde 22,5'inin bize bir teveccühü söz konusu. Biz bu teveccühü geri kazanmaya çalışıyoruz. Şu anda Baykal'ın olayıyla ilgili olarak bir beklentimiz yok."

İHA
Yayın Tarihi : 13 Mayıs 2010 Perşembe 11:07:02
Güncelleme :13 Mayıs 2010 Perşembe 19:49:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?