3
Mayıs
2024
Cuma
TEKİRDAĞ

Edirne-İstanbul arası hızlı tren çalışmaları

Edirne ile İstanbul arasını 45 dakika mesafeye indirmesi beklenen hızlı tren hattı çalışmaları Kapıkule bölgesinde başlıyor. Devlet Demir Yolları projesinde yapılacak olan hızlı tren hattı inşaatı yapımında kullanılacak malzemeler yavaş yavaş bölgeye aktarılmaya başlandı. 

Edirne-Çorlu-İstanbul hızlı tren hattının inşaatı gün sayıyor. Uzunluğu 300 kilometre olan ve yaklaşık maliyeti 850 milyon doları bulan proje kapsamında Kapıkule'de hareketli günler yaşanırken, Devlet Demir Yolları ekipleri de, inşaatta kullanılacak malzemeleri Kapıkule bölgesine getirmeye başladı. Bu yıl içerisinde inşaatına başlanması planlanan İstanbul (Halkalı)-Edirne arasındaki tren hattının hızlı tren hattı standardına geçirilmesi projesi gün sayıyor. Avrupa Birliği Demiryolu Ağları Projesi'ne entegre edilmesi de beklenen proje hayata geçince Bulgaristan'ın da aynı projeyi tamamladığı takdirde Almanya'dan kalkıp Türkiye'ye kadar kesintisiz yolculuk sağlanacak.
 
Edirne Valisi Nusret Miroğlu konuyla ilgili yaptığı açıklamada, hızlı tren hattıyla ilgili çalışmaların sürdürüldüğünü belirtti. Miroğlu, "Yapılacak garla ilgili proje çalışmaları da devam ediyor. Kapıkule Gümrük Kapısı inşa edilirken gar yapılabileceği düşünülmemiş. O yüzden GAR'ın da buraya monte edilmesi lazım" dedi. 

Miroğlu, yapılması planlanan tren GAR'ının da Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından Kapıkule Gümrük Kapısı'nda uygulanacak olan Yap-İşlet-Devret Modernizasyon Projesi kapsamına dahil olacağını sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Şubat 2008 Cuma 14:26:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
yusuf gezici IP: 78.181.172.xxx Tarih : 11.02.2008 21:00:59

bu proje gönülden destekliyorum yazıyı okuyunca heyecanım bir kat arttı çağdaş bir yaşamı hakettiğimize inanıyorum çorlu oturan bir vatandaş olarak