3
Mayıs
2024
Cuma
TEKİRDAĞ

Elektrik borcu olanlar dikkat!

Trakya Elektrik Dağıtım A.Ş. (TREDAŞ) Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Ahmet Erdoğan, 13 Ekim 2008 tarihinden itibaren bir faturası ve bununla birlikte 20 YTL üzeri enerji borcu bulunan tüm abonelerin enerjilerinin kesileceğini belirterek, faturaların ödenmesi konusunda çağrıda bulundu. 

Erdoğan, TEDAŞ ve bağlı şirketlerince tüm ülke genelinde uygulanmak üzere ikinci ihbarname verilmesine rağmen enerji borcunu ödemeyenlerin fatura sayısı ve borç miktarına, kamu ve özel abone grubu ayrımı yapmadan tüm borçlu abonelerin EPDK Müşteri Hizmetleri Yönetmeliği'nin "Zamanında Ödenmeyen Borçlar" başlıklı 24. madde hükmüne istinaden enerjilerinin kesilmesine karar verildiğini söyledi. 

Erdoğan, "Şirketimiz, enerji faturalarını ödemeyen belediyeler, KİT'ler, içme suyu, tarımsal sulama, üniversiteler, resmi daireler ve özel (mesken, ticarethaneler) olmak üzere tüm borçlu abonelerin 13 Ekim 2008 tarihinden itibaren enerjilerini kesecek. Ödeme devresi gecikme zammı alınmak suretiyle resmi daire, KİT, belediye, tarımsal sulama ve köy içme suyu abonelerine ait birikmiş enerji borçlarına (icralık borçlar dahil) 36 ay'a kadar, bunun dışındaki diğer abonelere de borç miktarına göre işletme müdürlüklerimizde 6 ay, genel müdürlüğümüzce de 12 aya kadar (icralık borçlar dahil) taksitlendirme işlemi yapılacaktır. Vadesi geçmiş, borcundan dolayı enerjisi kesilmiş olan, ödeme yapmayan ve taksitlendirme için başvurmayan abonelere icra işlemi başlatılacaktır. 13 Ekim 2008 tarihinden itibaren bir faturası ve bununla birlikte 20 YTL üzeri enerji borcu bulunan tüm abonelerin enerjileri kesileceğinden, abonelerimizin bildirimlerdeki son ödeme tarihine kadar faturalarını ödemesi gerekmektedir" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Ekim 2008 Çarşamba 14:39:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?