3
Mayıs
2024
Cuma
TEKİRDAĞ

Emekli polis uyuşturucudan tutuklandı

Tekirdağ'ın Malkara ilçesinde Jandarma ekiplerinin düzenlediği operasyon ile gözaltına alınan biri emekli polis üç kişi tutuklandı. Ele geçirilen 28 kilo 365 gram eroinin piyasa değerinin 450 bin YTL olduğu belirlendi.

Tekirdağ Jandarma Komutanlığı ekipleri yapılan çalışmalar sonucu iki araç içerisinde gizlenen uyuşturucunun yurt dışına çıkış yapacağını öğrendi. Şarköy kavşağında gece 02.00 sıralarında şüpheli iki araca operasyon düzenleyen jandarma ekipleri, aracın gizli bölmelerinde 28 kilo 365 gram uyuşturucu, şahıslar üzerinde 4 tabanca, tabancalara ait 3 adet şarjör ve 29 adet mermi ele geçirdi.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinden alınan ve yurt dışına çıkarılmak istenen eroin ile birlikte gözaltına alınan emekli polis Ö.A (51), adam öldürmeye teşebbüs iddiasıyla aranan C.I (54) ve A.D (30) jandarma tarafından sorgulandı. İfadelerinin ardından Malkara Cumhuriyet Savcılığı'na sevk edilen zanlılar suçlamaları kabul etmedi.

Tutuklama istemi ile nöbetçi mahkemeye sevk edilen zanlılar 'uyuşturucu kaçakçılığı' iddiasıyla tutuklanarak Tekirdağ Kapalı cezaevine konuldu. Piyasa değerinin yaklaşık 450 bin YTL olduğu belirlenen eroin operasyonunda yakalanan 54 yaşındaki C.I'nın, Ocak ayından bu yana İstanbul Gaziosmanpaşa'da karıştığı bir olay nedeniyle 'adam öldürmeye teşebbüs' iddiasıyla arandığı ortaya çıktı.

Ayrıca yakalanan 28 kilo eroinin 2006 yılından bu yana Tekirdağ'da bir defada yakalanan en büyük uyuşturucu miktarı olduğu öğrenildi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

iha
Yayın Tarihi : 2 Ağustos 2008 Cumartesi 18:21:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
yusuf dal IP: 88.239.0.xxx Tarih : 3.08.2008 17:35:42

polislikten önce o da bir insan. ama insanlıktan nasibi azalmış. bu tür kişiler koca bir çuval pirincin belli-belirsiz taşı olur ancak. seçkin bir camianın ölçüsü olamaz. polisimizin yanındayız, ama böylelerinin değil.