3
Mayıs
2024
Cuma
TEKİRDAĞ

Emeklileri dolandıran şahıs yakalandı

Çorlu'da ATM'lerden maaşlarını çekmek isteyen emeklileri 'kartınız sıkıştı' diyerek kandıran ve şifresini öğrendiği kartı, sahibi makineden ayrılınca alarak paraları çeken şahıs, güvenlik kameralarına takılınca yakalandı. 

Edinilen bilgilere göre, Çorlu'da bulunan bir bankanın ATM'sinden para çekmek isteyen Mehmet Ali A. isimli emeklinin yanına yardımcı olma bahanesiyle yaklaşan F.G. (42), kartın makine içerisine sıkıştığını öne sürdü. Yardımcı olabilmesi için kart şifresini bilmesi gerektiğini kaydeden F.G., emekli vatandaştan şifresini de öğrendi. Kart sahibi Mehmet Ali A.'nın ATM'nin yanından ayrılmasının ardından makineden kartı alan ve bir başka ATM'den yine bir başka vatandaşa para çektiren F.G., müşteki ifadesinden yola çıkan ve ATM'lerin güvenlik kamerası kayıtlarını da inceleyen polis ekiplerinin ısrarlı takibi sonucunda yakalandı. F.G.'nin Tekirdağ il merkezinde de aynı yöntemle Şadiye U. isimli emekliyi de dolandırdığı belirlendi. Yardımcı olmak bahanesiyle yanlarına yaklaştığı emeklileri dolandıran F. G.'nin bankamatikten para çekmeyi bilmediği için ATM'de işlem yapan diğer vatandaşlardan yardım istediğini söylediği de öğrenildi. Vatandaşların emekli maaşlarını çekerek dolandırıcılık yapan F.G., gözaltına alınarak Çorlu Cumhuriyet Polis Merkezi'ne götürüldü. Derlenen evrakların ardından adliyeye sevk edilen F.G., tutuklanarak Çorlu Cezaevi'ne konuldu. 

Öte yandan, polis ekipleri, vatandaşları bankamatik ve kredi kartı dolandırıcılığı konusunda uyardı. Çorlu'da dolandırıcılık olayının meydana geldiği ATM'lere uyarı mahiyetinde yazılar asan polis ekipleri, kartı sıkışan banka müşterilerinden 155 Polis İmdat telefonuna bilgi vermelerini ve ATM'nin başından ayrılmamalarını istedi.

.
Yayın Tarihi : 2 Nisan 2008 Çarşamba 14:19:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
vatandaş/muratlı IP: 78.183.11.xxx Tarih : 8.04.2008 11:42:34

yazık günah be kardeşim. o insanların başka bir geliri varmı acaba?? yediği paralar boğazından nasıl geçmiş merak ediyorum vallahi.çıkarmasınlar onu hapisten