3
Mayıs
2024
Cuma
TEKİRDAĞ

Ergene'nin ahı tuttu!

Trakya’nın kanalizasyonu haline gelen Ergene havzasını kirletenlerin peşini bırakmayan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, sanayi tesislerine yönelik denetimlerde 7 milyon TL para cezası kesti.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Ergene havzasını kirleten işletmelere ceza yağdırdı. Son bir yılda Ergene havzasındaki sanayi tesislerinde yapılan denetimlerde 7 milyon TL ceza kesildiğini ifade eden Çevre ve Şehircilik Bakanlığı “Bakanlık ve il müdürlükleri yaptığı denetimlerin daha etkili ve sık olması için gece dahi denetim yapacak” açıklamasında bulundu.

Başbakan Erdoğan’ın Ergene havzasındaki çevre sorunlarına ilgi gösterdiği ve Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nu aradığı haberleri üzerine Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan açıklama geldi.

Açıklamada, Bakanlığın, Ergene Havzası’ndaki Tekirdağ, Edirne ve Kırklareli’nde denetimlerini arttırdığı, Bakanlık ve Çevre Şehircilik İl Müdürlükleri tarafından Ergene Havzası’nda son bir yılda 2 bin 650 sanayi tesisinin denetiminin yapılarak, Su Kirliliği Kontrolü Yönetmeliği’ne ve ÇED raporuna uygunluğunu denetlendiği kaydedildi. Bakanlığın açıklamasında, yapılan denetimler sonucunda sanayi kuruluşlarına 7 milyon TL para cezasının verildiği, 2 tesisin de kapatıldığı kaydedildi.

Sanayi tesislerinin atıklarıyla çevre felaketi yaratan Ergene’deki su kirliliği, gözle görülebilecek seviyeye geldi

Star
Yayın Tarihi : 13 Temmuz 2012 Cuma 17:59:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?