3
Mayıs
2024
Cuma
TEKİRDAĞ

Eski Vali Lütfi Özdemir vefat etti

Hayatını kaybeden Tekirdağ eski Valisi Lütfi Özdemir son yolculuğuna uğurlandı. Özdemir için Tekirdağ Valiliği önünde resmi tören düzenlendi. 

Bir süredir geçirdiği rahatsızlık nedeniyle tedavi gören Tekirdağ eski Valisi Lütfi Özdemir (86), Değirmenaltı'ndaki evinde hayatını kaybetti. Özdemir için Tekirdağ Valiliği önünde tören düzenlendi. Türk bayrağına sarılı tabutu polis memurlarının omuzlarında gelen Özdemir'in cenaze törenine Tekirdağ Valisi Aydın Nezih Doğan, Tekirdağ Belediye Başkanı Ahmet Aygün, İl Jandarma Komutanı Ali İnlek, daire müdürleri ve Özdemir'in yakınları, dostları ve eski mesai arkadaşları katıldı. 

Özdemir'in mesai arkadaşı Orhan Killer, idarenin değerli bir evladını kaybettiğini ifade ederek Özdemir'in gittiği ve görev yaptığı yerde çok güzel işler yaptığını söyledi. İdareciliğin yanı sıra çok iyi bir aile babası olduğunu anlatan Orhan Killer, Özdemir'in vefatı nedeniyle çok üzgün olduğunu söyledi. Daha sonra valilik önünde Özdemir için tören gerçekleştirildi. 

Yakınlarının gözyaşı döktüğü törenin ardından Özdemir'in tabutu polis memurlarının omuzlarında cenaze aracına taşındı. Özdemir'in cenazesi cuma namazını müteakiben kılınan cenaze namazının ardından İstanbul'a getirilerek toprağa verilecek. 

LÜTFİ ÖZDEMİR'İN ÖZGEÇMİŞİ 

Siyasal Bilgiler Okulu'nu bitiren Özdemir, 27 Ekim 1945 tarihinde İçişleri Bakanlığı Tetkik Kurulu Başkanlığı'nda stajyer olarak göreve başladı.1946 yılında Mülki İdare Amirliği mesleğine maiyet memuru olarak başladı. Özdemir, sırayla Pazarcık, Genç, Ünye, Ezine, Biga kaymakamlıkları ile Giresun, Kütahya, Aydın Vali Yardımcılığı görevlerinde bulundu. 1961- 1970 yılları arasında teftiş kurulunda görev yaptı. 1970 yılında mülkiye başmüfettişi oldu. Özdemir, mülkiye müşavir müfettişi ve mülkiye müşavir başmüfettişi görevlerinde bulundu. 20 Ağustos 1971- 29 Şubat 1972 tarihleri arasında Ağrı Valisi olarak görev yaptı. Özdemir, daha sonra yeniden teftiş kuruluna dönerek emekli olduğu 1987 yılına kadar mülkiye başmüfettişi olarak görev yaptı. Bu görevi sırasında Tekirdağ'da birden fazla teftiş görevinde bulundu. 1975 yılında emekli olan Özdemir, yaşamının sonuna kadar Tekirdağ'da yaşadı.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Eylül 2008 Cuma 18:29:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?