3
Mayıs
2024
Cuma
TEKİRDAĞ

Esnafa ve sanatkara sıfır faizli kredi

TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı AK Parti Tekirdağ Milletvekili T. Ziyaeddin Akbulut, KOSGEB aracılığıyla ilk defa imalatçı esnaf ve sanatkarlara sıfır faizli kredi desteği programını başlattıklarını belirterek, "Sıfır faizli kredi desteği programı 18 ay vadeli ve işletme başına 25 bin YTL'ye kadar krediyi kapsayacak" dedi. 

Milletvekili Akbulut, imalatçı esnaf ve sanatkarlara sıfır faizli kredi desteği programıyla ilgili yaptığı açıklamada, "İlk 6 ayı ödemesiz bu destekle 125 milyon YTL'lik bir kredi hacmi yaratacağız. Uygulama ile bir taraftan esnaf ve sanatkarlarımızın finansman ihtiyaçlarını karşılamak ve diğer yandan da piyasada yaşanan nakit sıkışıklığını gidermeyi hedefliyoruz" diye konuştu. 

Uygulamaya konulan programda ayrılan kaynağın yüzde 25'inin Güneydoğu ve Doğu Anadolu, yüzde 25'inin diğer kalkınmada öncelikli yöreler, yüzde 50'sinin ise normal ve gelişmiş yörelerdeki imalatçı esnaf ve sanatkarlara ayrıldığını ifade eden Akbulut, "Ayrıca, uyguladığımız programda kadın imalatçı esnaf ve sanatkarlarımıza pozitif ayrımcılık yaparak, kredi limitini 30 bin YTL olarak belirledik. Bu kredi destek programının tüm esnaf ve sanatkarlarımıza cansuyu olmasını umuyor, çalışmalarında başarılar diliyorum" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Ağustos 2008 Salı 13:47:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?