30
Nisan
2024
Salı
TEKİRDAĞ

Festival yağmur altında başladı

Bu yıl 42.'si düzenlenen Tekirdağ Kiraz Festivali yağmurla başladı. İlk kez yağmurlu bir havada açılan festivalin kortej yürüyüşüne vatandaşlar büyük ilgi gösterirken, açılış törenine İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu da katıldı. 

Endüstri Meslek Lisesi önünde toplanan kortej, valilik önündeki Atatürk Anıtı'na kadar yürüdü. Havanın yağmurlu olmasına rağmen renkli görüntülere sahne olan korteje Tekirdağlılar da yoğun ilgi gösterdi. 

Belediye Başkanı Ahmet Aygün, AK Parti Tekirdağ Milletvekilleri Ahmet Kambur ve Ziyaeddin Akbulut ile birlikte yağan yağmura aldırış etmeden kortejin başında yürüdü ve vatandaşların festivalini kutladı. Kortejde en büyük ilgiyi ise tüfek atışlarıyla avcılar ve atıcılar gördü. 

Vilayet önündeki açılış törenine İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu da katıldı. Törende konuşan Tekirdağ Belediye Başkanı Ahmet Aygün, bu yılki festivalin rahmet ve bereket ile başladığını belirterek, "Umarım 42. Kiraz Festivalimiz tüm halkımıza hayırlı ve bereketli olur" dedi. Açılış törenine katılan İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu ise, şemsiye altında yaptığı konuşmada, Tekirdağ Kiraz Festivali'ne iştirak etmekten büyük mutluluk duyduğunu belirterek, "Geçen yılda festivalinize gelmiştim. Bu yıl gördüm ki her geçen yıl festival daha da gelişiyor. Tekirdağ her geçen gün daha da güzelleşiyor. Tüm Tekirdağlılar'ın festivali kutlu olsun" diye konuştu. Açılış töreni konuşmaların ardından sona erdi. Öte yandan, bu akşam yapılması planlanan Hande Yener konserinin ise yağışlı hava şartları nedeniyle iptal edildiği bildirildi.
.
Yayın Tarihi : 13 Haziran 2006 Salı 21:53:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?