30
Nisan
2024
Salı
TEKİRDAĞ

Fransız mallarına esnaftan boykot

Ulaş Beldesi'nde faaliyet gösteren 50 esnaf, Fransız Parlamentosu tarafından kabul edilen tasarıyı protesto etti.
 
Ellerinde Fransa aleyhine döviz taşıyan grup üzerinde Atatürk portresi ve Türkiye haritası bulunan "Fransız malları satılmamaktadır, unutmayacağız" ibaresinin yer aldığı afişleri dükkanlarına astı.
 
Çorlu'ya bağlı Ulaş Beldesi'nde faaliyet gösteren esnaf, Fransız Parlamentosu tarafından kabul edilen tasarıyı protesto etmek için Ulaş Beldesi Cumhuriyet Caddesi'nde toplandı. Grup adına açıklama yapan belde esnafından Burhanettin Öztürk, "Ermeni yalanlarına alet olan Fransa'nın hiçbir malını satmayacağız, gücümüz yettiğince bu eylemi yayacağız. Bizler örgütlü esnafız. Beldede faaliyet gösteren 50 esnaf bir araya gelerek bu eylemi başlatma kararı aldık. Bu kararı çevre belde ve köylerimizde yer alan esnaflara ilettik.

Kendilerinden destek aldık. Eylemimiz önce Trakya'ya sonra da Türkiye'ye örnek olacak" dedi.
 
Eylemle ilgili bir açıklama yapan Ulaş belde Belediye Başkanı Kenan Demiray ise "Belde esnafımız örgütlenerek aldıkları kararı eyleme dönüştürdü. Esnafımız fikir özgürlüğüne Fransa'dan daha fazla önem verdiğini gösterdi. Esnafımızın almış olduğu bu kararı destekliyor ve bu eylemin Türkiye genelinde dalga dalga yayılmasını bekliyoruz" diye konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 12 Ekim 2006 Perşembe 17:50:44
Güncelleme :12 Ekim 2006 Perşembe 17:52:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?