3
Mayıs
2024
Cuma
TEKİRDAĞ

Futbolun Yıldız Kızları

Milli Eğitim Bakanlığı Okuliçi Beden Eğitimi, Spor, İzcilik Daire Başkanlığı'nın 2007-2008 yılı faaliyet programında yer alan yıldız kızlar futbol grup birinciliği müsabakaları bugün Gümüşhane Yeni Şehir Stadyumunda başladı.


Beş gün boyunca devam edecek müsabakalara 6 ilden takımların katıldığını belirten Milli Eğitim Müdürlüğü Beden Eğitimi ve Spor İl Temsilcisi İsrafil Aslan, normalde 8 ilin katılması gereken grup müsabakalarına maddi imkansızlıklar nedeniyle Artvin ve Muş illerinin katılamadığını söyledi.

Aslan, Gümüşhane'de yapılacak olan müsabakalardan birinci çıkacak takımın Amasya ilindeki Türkiye Şampiyonası'na katılacağını, orada birinci olan takımın ise ülkemizi yurt dışında temsil edeceğini belirtti.


Gümüşhane'nin tarihinde ilk defa bu yıl grup müsabakalarına ev sahipliği yaptığını da sözlerine ekleyen Aslan, hedeflerinin gelecek yıl Türkiye şampiyonasını Gümüşhane'de yaptırmak olduğunu ifade etti.


Aslan açıklamasına şöyle devam etti: "Şuanda ilimizde Tekirdağ, Elazığ, Samsun, Ordu, Rize ve Trabzon illeri bulunmakta. Biz her gün için ikişer maç düzenledik. Yaklaşık 12 maçta serimizi tamamlamış olacağız. Maçlar 15'er dakikalık 2 devre halinde oynanıyor. Çim sahamızın ölçülerini değiştirdik. Kalelerimiz 2'ye 5, sahamızın boyu 70 metre, genişliği 50 metre olarak dizayn edildi"


Müsabakalarda Ordu'yu Vakıfbank İlköğretim Okulu, Elazığ'ı Nahit Ergene İlköğretim Okulu, Samsun'u Gelemen Yatılı İlköğretim Bölge Okulu, Tekirdağ'ı 75. Yıl Cumhuriyet İlköğretim Okulu, Trabzon'u Şehit Öğretmen Gürkan Yardım İlköğretim Okulu ve Rize'yi ise 75. Yıl İ.M.K.B. Yatılı İlköğretim Bölge okulu temsil ediyor.


İlk gün yapılan maçlarda Trabzon ekibi Rize'yi, Elazığ ekibi ise Ordu'yu 1-0'lık skorla yendi.

iha
Yayın Tarihi : 29 Nisan 2008 Salı 14:51:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?