3
Mayıs
2024
Cuma
TEKİRDAĞ

Gazilerin madalya töreni ağlattı

Bakanlar Kururu Kararı ile Tekirdağ'da iki şehit ailesine ve bir gaziye devlet övünç madalyası verildi. Madalya töreninde özellikle protokol üyeleri lise öğrencilerinin hazırladığı 'Mehmetçik' isimli tiyatro gösterisinde gözyaşlarını tutamayarak ağladı. 


Tekirdağ Valilik Kültür Merkezi'nde Şehit Er Emrah Öztürk'ün babası İsmet Öztürk'e, Şehit Jandarma Er Serkan Tuban'ın babası Sezai Tuban'a ve Gazi Tarık Aktay'a 'Devlet Övünç" madalyaları takdim edildi. Törenin açılış konuşmasını yapan Tekirdağ Valisi Aydın Nezih Doğan, Türkiye'nin bulunduğu coğrafyanın zor bir coğrafya olduğunu tarihten öğrendiklerini ifade ederek, Türkiye'nin dört bir yanının ateş çemberi olduğunu söyledi. Vali Doğan, "Bakın birinci ve ikinci cihan harbi hep Balkanlar meselesi yüzünden çıktı. Kafkaslar daima kanayan bir yara oldu. Ortadoğu dünyanın her zaman önemle üzerinde durduğu topraklardandı. Bu topraklarla çevrili Anadolu coğrafyası Müslüman dünya ile Hıristiyan kültürünün buluşma noktası. Dolayısıyla zaman zaman haçlı seferlerine konu oldu. Bazen bu topraklar batı güçleri tarafından işgal edildi. Bu toplum şu kültür ile büyüdü, bu coğrafya ne pahasına olursa olsun korunacaktır. Analar evlatlarını bu kültürle büyüttü, dedeler torunlarını bu kültürle büyüttü. Bu kültür bizim inancımızdan, geleneğimizden kaynaklanan bir kültürdür" dedi. 

Toplumların gazilerini ve şehitlerini aziz kıldığı ölçüde toplum olduğunu kaydeden Vali Doğan, "Devlet her an onların üzerine titremeye devam ediyor. Şehit ailelerine sahip çıkmaya devam ediyor. Bize hükümetimizin Bakanlığımızın verdiği en önemli talimatlardan bir tanesi de şehit ve gazilerimize daima devletin şefkat elini uzatacaksınızdır. Bu böyle olmalı, başka türlü insanların evlatlarını cepheye gönderme şansımız yok. Ama insanlara verdiğiniz maddi şeylerin de herhangi bir değeri yok. Bunun karşılığında vermeniz gereken manevi ödüller var. İşte bunlardan bir tanesi de Devlet Övünç Madalyası. Bugün Türkiye'nin muhtelif yerlerinde bu tören yapılıyor. Güneydoğu da şehit olan askerlerimizin yakınlarına ve gazilerimize Devlet Övünç dadalyaları veriliyor. Tekirdağ ilinde de üç kişiye Devlet Övünç Madalyasını takdim edeceğiz. Bu madalyalar Bakanlar Kurulu Kararı ile ve Cumhurbaşkanımızın talimatı ile verilmektedir. Ben de bu madalyaları takdim ederken Sayın Cumhurbaşkanı adına takdim edeceğim. Devletimiz Cumhurbaşkanından cephedeki erine kadar daima sizlerin yanında olacaktır. Bu millet sizi daima başın üzerinde taşıyacaktır. Allah kimseye evlat acısı vermesin, ama hiçbir zaman da bu toprakları şehitsiz bırakmasın" şeklinde konuştu.
 
Vali Doğan'ın konuşmasının ardından Tekirdağ Anadolu Lisesi öğrencileri ile Tekirdağ Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin 'Mehmetçik' isimli müzikal tiyatrosu salondakilere duygusal anlar yaşattı. Öğrencilerin şehit cenazeleri görüntüleri ile canlandırdığı 'asker ve asker anası mektupları' özellikle protokol üyeleri tarafından gözyaşları ile izlendi. Tekirdağ Valisi Aydın Nezih Doğan'ın eşi Hatice Doğan, Tekirdağ Belediye Başkanı Ahmet Aygün'ün eşi Zehra Aygün ve salonda bulunan şehit yakınları öğrencilerin oyununu ağlayarak izledi. 

Gösterinin ardından tekerli sandalye ile törene katılan gazi Tarık Aktay, polis memurlarının yardımı ile sahneye çıkarıldı. Tekirdağ Valisi Aydın Nezih Doğan, AK Parti Tekirdağ Milletvekili ve İçişleri Komisyon Başkanı Ziyaeddin Akbulut ve MHP Tekirdağ Milletvekili Kemalettin Nalcı Cumhurbaşkanı Abdullah Gül adına Şarköy İlçesi'nden Şehit Er Emrah Öztürk'ün babası İsmet Öztürk'e, Saray İlçesi'nden Şehit Jandarma Er Serkan Tuban'ın babası Sezai Tuban'a ve Çorlu İlçesi'nden Gazi Tarık Aktay'a devlet övünç madalyası takılarak beratları verildi. Gazi Tarık Aktay'ın yine polis memurları tarafından sahneden indirilmesi dikkat çekti. Törenin ardından Tekirdağ Valisi Aydın Nezih Doğan tarafından Şehit Aileleri ile Gazilere Polisevi'nde iftar yemeği verildi. Jandarma Er Serkan Tuban, 1995 yılında terör örgütü ile girilen çatışmada şehit olmuştu. Komando Er Emre Öztürk ise 2006 yılında Siirt'in Eruh İlçesi'nde çıtan çatışmada hayatını kaybederek şehit düşmüştü.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Eylül 2008 Cumartesi 12:51:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
www.terorsehitleri.com IP: 88.244.224.xxx Tarih : 20.09.2008 15:24:53

BU VATAN SİZE MİNNETTAR...