3
Mayıs
2024
Cuma
TEKİRDAĞ

'Gelecek Ellerimizde' projesi

Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı ile Türk Ulusal Ajansı tarafından finanse edilen "Gelecek Ellerimizde" programı kapsamında Bulgaristan, Estonya, Romanya ve Malta'dan beşer öğrenci Tekirdağ'a geldi. 

Tekirdağ Valiliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Tekirdağ Milli Piyango Lisesi nin desteği ile yaklaşık bir hafta kentte konuk edilen öğrenciler, Türk öğrenciler ile birlikte meslek seçimi konusunda fikir alış verişi yaptı. Kendi ülkeleri ile Türkiye'deki eğitim şartlarını değerlendiren öğrenciler farklı meslek gruplarını tanıyarak bilgi aldı. Proje kapsamında Tekirdağ'daki son günlerinde Tekirdağ Valisi Aydın Nezih Doğan'ı ziyaret eden öğrenciler Tekirdağ'ı çok beğendiklerini söyledi. Bulgaristan,
Estonya, Romanya ve Malta'dan gelen öğrencilere ev sahipliği yapan Tekirdağ Milli Piyango Fen Lisesi öğrencilerinden Uğurcan Durak proje ile meslek öncesi bilinçlenme ve mesleği doğru seçme konuları üzerinde durulduğunu söyledi. Durak, "Yaptığımız aktivitelerle kültürler arası kaynaşmayı sağladık. Farklı ülkelerden gençler eğitim ve meslek seçimi ile ilgili deneyimlerini paylaştılar. Bu proje ile gençleri kendi geleceklerini kendilerinin seçtiğinin, daha çok farkında olmalarını hedefledik. Bu projede daha önce bu tür projelere katılmamış gençlere yer verildi" dedi. 

Makamında öğrencileri kabul eden Tekirdağ Valisi Aydın Nezih Doğan ise öğrencilere evrensel bir meslek seçmeleri gerektiğini söyledi. Vali Doğan, "Üniversite seçmekten ziyade evrensel bir meslek seçme sorununu daha doğru ortaya koymamız gerekiyor. Dünya özellikle küreselleşmeyle birlikte birbiriyle daha fazla etkileşim altında. Dolayısıyla bugün Türkiye de doğmuş Türk çocuğu yarın belki Hindistan da çalışıyor olacak; yada bir Hintli genç İngiltere de çalışıyor olacak. Küreselleşme bu hızıyla devam ederse çok yakın bir gelecekte milli kimlikler yaşamaya devam etmekle birlikte uluslar arası yeni formasyonlar gelişebilir. Bunların etkileyeceği alanlarda birisi de meslekler. Dolayısıyla uluslar arası öneme haiz meslekleri öncelikle tercih etmek gerekir" diye konuştu. 

Öğrenciler, Tekirdağ'a geldikleri için çok mutlu olduklarını ve kenti çok beğendiklerini söyledi. Projenin gerçek amacına ulaştığını belirten konuk öğrenciler çok farklı meslek gruplarını tanıdıklarını dile getirdi. Tekirdağ Valisi Aydın Nezih Doğan tarafından öğrencilere "Çocuk Dostu Şehir" logolu t-şört ve anahtarlık hediye edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Temmuz 2008 Çarşamba 16:02:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Melih Rüştü Çalıkoğlu IP: 212.156.72.xxx Tarih : 17.07.2008 09:34:34

Sayın Yetkili, Haberinizde belirttiğiniz Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı ile Ulusal Ajans aynı kurumdur. Kurumun ismini Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı (Ulusal Ajans) olarak yazabilirsiniz. İyi çalışmalar Melih Rüştü ÇALIKOĞLU Halkla İlişkiler Koord. AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı (Ulusal Ajans)