3
Mayıs
2024
Cuma
TEKİRDAĞ

Genç avukata 'icra' kurşunu

Tekirdağ'da borçlarına karşılık icra işlemine giden bayan avukat, dershane sahibi tarafından bacağından vuruldu. 31 yaşındaki genç avukat, Tekirdağ devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınırken, dershane sahibi de olaydan 1 saat sonra Çorlu'da yakalandı. 

Edinilen bilgilere göre, Tekirdağ Barosu'na kayıtlı Ebru Düzgen ve icra memurları ile birlikte 16 bin YTL'lik borcu tahsil etmek için Peştamalcı Caddesindeki özel bir dershaneye gitti. Dershane sahibi K.Ö., bir süre avukat ve icra memurları ile görüştükten sonra Avukat Ebru Düzgen ile özel görüşmek istediğini söyledi. Avukat ile birlikte başka bir odaya geçen dershane sahibi, 'Borcu tahsil etmeye mi geldiniz?' diyerek belinden çıkardığı tabanca ile Düzgen'i sol bacağından vurarak dershaneden kaçtı. 

Dershanedekiler öğretmenlerin ihbarı ile 112 Sağlık ekiplerinin müdahale ettiği genç avukat Tekirdağ Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. 

Arkadaşının vurulduğu haberini alan diğer avukatlar ise hemen Devlet Hastanesi'ne koştu. Ortopedi servisine alınan Ebru Düzgen ile bir süre görülen avukat arkadaşları olayı kınadıklarını söyledi. Hastane çıkışı açıklama yapan avukatlar kendilerinin de savcı ve hakimler kadar tehlikede olduğunu ifade ederek korunmaları gerektiğini söyledi. 

Olayın ardından kayıplara karışan dershane sahibi K.Ö. ise Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde polis tarafından yakalanarak gözaltına alındı. 

Tekirdağ'da Peştamalcı Caddesi Varlık İş Merkezi'ndeki dershanenin uzun süredir kira ödemediği ve 12 milyar olan borcuna karşılık 6 ay önce taksitlendirme anlaşması yaptığı öğrenildi. Bu süre içerisinde yine hiçbir ödemeye yapmayan dershane borcunun 16 bin YTL'ye çıktığı ve genç avukatın bu parayı tahsil etmek için dershaneye gittiği belirlendi.

.
Yayın Tarihi : 21 Mart 2008 Cuma 18:07:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
nedim kaz IP: 88.239.135.xxx Tarih : 21.03.2008 21:33:31

olayı çok kınıyorum ebru kardeşime acil şifalar diliyorum