16
Mayıs
2024
Perşembe
TEKİRDAĞ

'Halay başı' cinayetinde karar : 20 yıl

Tekirdağ'ın Çorlu İlçesi'nde, 3 yıl önce bir düğünde ‘halay başı kim olacak’ tartışması sonrası çıkan kavgada arkadaşı Yusuf Ciriter'i bıçaklayarak öldürmekle suçlanıp tutuklanan Selim Kuyu, 20 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Çorlu Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen karar duruşmasına, tutuklu sanık Selim Kuyu ile cinayete karışan tutuksuz sanıklar Mesut Dülger, Muharrem Sarıgül ve Kerem Tuna katıldı. Mahkemede tanık olarak ifade veren Yusuf Ciriter'in annesi Zahide Ciriter, ağlayarak “Adalet yerini bulsun, cezalandırılmasını istiyorum” dedi. Daha sonra son savunmasını yapması istenen sanık Selim Kuyu, “Düğün sırasında halay çekiliyordu. Ben de başta olmak istedim. Sonra tartışmaya başladık. Cinayeti isteyerek işlemedim. Takdiri mahkemenize bırakıyorum” dedi. Tutuksuz sanıklar Mesut Dülger, Muharrem Sarıgül ve Kerem Tuna cinayete karışmadıklarını söyleyerek beraatlarını istedi.

Mahkeme heyeti dosyadaki delil durumuna göre sanık Selim Kuyu'yu ‘adam öldürmek’ suçundan önce 24 yıl hapse çarptı, daha sonra da mahkemedeki iyi halini göz önünde bulundurarak cezayı 20 yıla indirdi. Sanık Kuyu, kararı sessizce dinledikten sonra jandarmalar tarafından duruşma salonundan çıkarıldı.

Tutuksuz sanıklar Mesut Dülger, Muharrem Sarıgül ve Kerem Tuna'nın ise beraatlarına karar verildi. Cinayetten sonra kaçan ve halen aranan sanık Sedat Üste ise gıyabında ‘cinayete yardım etmek’ suçundan 8 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı.
Hürriyet
Yayın Tarihi : 6 Haziran 2007 Çarşamba 12:45:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?