3
Mayıs
2024
Cuma
TEKİRDAĞ

Harabe evler tehlike saçıyor

Tekirdağ'da harabeye dönen tarihi evler, vatandaşlar için tehlike saçıyor. 

Gündoğdu Mahallesi Derin Kuyu Sokak'ta metruk evin bulunduğu yolun hem yaya hem de araç trafiğine açık tutulması vatandaşları tedirgin ediyor. Vatandaşlar, kısa süre önce Tekirdağ Valiliği'ne ve Belediye Başkanlığı'na dilekçe toplayarak başvurmalarına rağmen gerekli önlemlerin alınmadığını ifade ederek, tarihi evin önüne konulan uyarı levhalarının etkili olmadığını ve evin her an çökmesinden çekindiklerini söyledi. Tarihi eser kaydı bulunduğu için harabeye dönen birçok evin yıkılamadığını belirten mahalle sakinleri, "Bölgede harabe halinde yüzlerce tarihi bina var. Bunların tamir edilmesi veya yıkılıp yerlerine yenilerinin yapılması kurulun iznine tabi. Her an yıkılma tehlikesi olan bu evler tehlike saçıyor. Konulan uyarı levhaları da bir süre sonra etkisini yitiriyor" dedi. 

Kentin eski yerleşim bölgeleri Ertuğrul, Hürriyet, Ortacami, Eski Cami, Yavuz, Turgut, Zafer ve Gündoğdu mahallelerinin yanı sıra Malkara, Çorlu, Hayrabolu ilçelerinde de tarihi değere sahip evler ve konaklar bulunuyor. Merkez ilçede toplam 260 tescilli tarihi ev bulunuyor.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Şubat 2008 Cumartesi 13:23:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
erol gölge IP: 88.235.4.xxx Tarih : 9.02.2008 13:54:13

ben öğrenci servisi yapıyorum o binaların altından gecerken hep korkarak geciyorum ya yıkılırsa diye bir düşünün allah korusun bir sürü kücücük can taşıyorum kim verecek bunların hesabını bunları ya onarsınlar yada yıksınlar zaten yıkılıp gidiyorlar veyahut yakılıyorlar ilki birilermi ölmesi gerekiyor ben bunu soruyorum yetkililere