5
Mayıs
2024
Pazar
TEKİRDAĞ

Hayat felç oldu!

Tekirdağ'da etkisini arttıran kar yağışı ve şiddetli tipi akşam saatlerinde hayatı felç etti. Onlarca araç yolda kalırken, güvenlik güçleri araçların zincirsiz çıkmamaları konusunda uyardı.

Tekirdağ'da sabah saatlerinde başlayan ve aralıklarla devam eden kar yağışı akşamüstü etkisini arttırdı.

Şiddetli rüzgarla birlikte kar çok sayıda ağacı devirirken, tipi de kentte hayatı felç etti. Tekirdağ Belediyesi'ne ait ekipler, adeta buz pistine dönen yollarda tuzlama çalışmalarına başladı.

Şiddetli tipi nedeniyle kentin bazı kesimlerinde elektrik kesintileri yaşanıyor. Vatandaşların yürümekte zorlandığı yollarda araçlarda zor anlar yaşadı. Özellikle bayırlarda çok sayıda araç yolda kaldı.

Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü ekipleri Malkara ilçesine gitmek isteyen araçları saat 17.30'dan itibaren zincirsiz yola çıkarmıyor. Belediye ekipleri ise yaptığı anonslarla vatandaşların çok gerekli olmadıkça dışarı çıkmamaları ve araçlarını kullanmamalarını istedi.

Kar yağışı Tekirdağ'ın Çorlu, Çerkezköy, Malkara, Saray, Muratlı, Hayrabolu, Şarköy ve Marmara Ereğlisi ilçelerinde etkisini artırarak devam ediyor. Özellikle Çerkezköy, Malkara ve Saray ilçelerinde bazı köylere ulaşımın kesildi.

Özel İdare'ye ait iş makinelerinin kapanan yolları açmak için çalışma başlattı. Yol açma çalışmalarının kar yağışının en fazla etkili olduğu Malkara ilçesinde yoğunlaştığı öğrenildi. Şiddetli kar yağışı nedeniyle Tekirdağ-Hayrabolu Karayolu 2 saat süreyle trafiğe kapatıldı. Karayolları ekiplerinin çalışmaları ardından yol yeniden trafiğe açıldı. Aşırı tipi nedeniyle Tekirdağ- İpsala D-110 Karayolu'nda ulaşım zorlukla sağlanıyor.

iha
Yayın Tarihi : 22 Ocak 2010 Cuma 23:12:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?