3
Mayıs
2024
Cuma
TEKİRDAĞ

Hayatı felç eden kar yağışı

Karadeniz üzerinden gelen ve yurt genelinde etkili olan soğuk ve yağışlı hava Çorlu'yu da adeta esareti altına aldı. Kar yağışı Çorlu'da hayatı güçleştirirken ulaşımda da aksamalara neden oldu. 

Önceki gece etkili olan kar yağışı nedeniyle Çorlu'dan, İstanbul, Çerkezköy, Edirne ve Tekirdağ istikametlerine araç geçişine izin verilmedi. Çerkezköy ve İstanbul istikametlerine gün boyu araç geçişine izin verilmezken, Edirne ve Tekirdağ istikametlerinde sürdürülen yol açma çalışmalarının başarı ile sonlandırılması ile akşam saatlerinden itibaren bu şehirlere araç geçişine izin verildi. Zincirsiz araçların trafiğe çıkmasına müsaade etmeyen polis ekipleri, araçların ulaşıma kapalı olan yollara geçmesine de izin vermedi. Sürücülerin tepki gösterdiği olayda araç geçişine müsaade etmeyen polis ekipleri zaman zaman zor anlar yaşadı. 

Kar yağışı ve tipi nedeniyle onlarca maddi hasarlı trafik kazasının meydana geldiği Çorlu'da, çok sayıda kamyon, TIR ve otobüs de yolda kaldı. Kimi büyük araçlar kayarak yoldan çıktı. Yolda kalanlar ise iş makineleri yardımıyla kurtarıldı. Kar yağışının tipi ile birlikte daha da kuvvetlenmesinin beklendiği Çorlu'da kara kış hayatı tam anlamıyla felce uğrattı. 

Çorlu Belediyesi'ne bağlı ekipler ile Karayolları ekipleri yollarda tüm gün boyunca kar küreme, temizleme ve tuzlama çalışması gerçekleştirdi. 

Çorlu - İstanbul yolu Havaalanı kavşağında şiddetli tipi nedeniyle yolların karla kaplanması yüzlerce aracın yolda kalmasına neden oldu. Yolda kalan araçlar içinde Bulgaristan ve Yunanistan'dan turist ve yolcu taşıyan çok sayıda otobüs de yer aldı. Çorlu - İstanbul yolunda mahsur kalan araçlar iş makineleri ile kurtarılmaya çalışıldı. Yolun yeniden ulaşıma açılması için ise pek çok iş makinesi seferber oldu.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Şubat 2008 Pazartesi 10:48:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?