16
Mayıs
2024
Perşembe
TEKİRDAĞ

Hayrabolu'da motokros heyecanı

Türkiye Motokros Şampiyonasının 5. ayağının koşulacağı Hayrabolu Parkuru'nda son düzenlemeler yapılıyor.

Türkiye Motosiklet Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Tekirdağ İl Temsilcisi İsmail Özkan, bin 400 metreye çıkarılan parkurun Türkiye'deki en iyi pistlerden biri haline geldiğini ifade ederek yeni hedeflerinin Balkan Şampiyonası düzenlemek olduğunu söyledi. Türkiye Motosiklet Federasyonu'nun düzenlediği Türkiye Motokros Şampiyonası 5. etap koşusu Pazar günü Tekirdağ'ın Hayrabolu İlçesinde koşulacak. Federasyonun Tekirdağ İl Temsilcisi İsmail Özkan, 14 ayrı kategori de yapılacak olan 5. etap yarışında 50 sporcunun yer alacağını söyledi. Hayrabolu parkurunun 17 yıl önce kurulduğuna ve ikinci kez resmi bir yarışa sahne olacağını ifade eden Özkan, "Bin 400 metreye çıkardığımız pistimiz Türkiye'nin en iyi pistlerinden biri haline geldi. Pistin etrafında gerekli güvenlik önlemlerini aldık. Artık son düzenlemeleri yapıyoruz. Yarışmaya 14 ayrı kategoriden toplam 50 sporcu katılacak. 10 rampadan oluşan parkurumuzda 11 Ağustos Cumartesi günü sporcular serbest antrenman yaparak sıralama turlarına katılacak" dedi.

Tekirdağ Valiliği ve Hayrabolu Belediye Başkanlığı'nın katkıları ile hedeflerini büyüttüklerini kaydeden Özkan, bundan sonraki hedeflerinin ise Balkan Şampiyonası düzenlemek olduğunu söyledi. Bunun içinde projeli çalışmalara hız verildiğini ifade eden Özkan, 5. etap yarışlarına Dünya Şampiyonası'nda sezonun tamamlanmasına 3 yarış kala şampiyonluğunu ilan eden Kenan Sofuoğlu'nun da konuk olarak katılacağını ve Tekirdağ Valiliği ile Hayrabolu Belediye Başkanı'nın kendisine ödül vereceğini söyledi.

Türkiye Motokros Şampiyonası'nın 5. ayağı, 12 Ağustos 2007 Pazar günü saat 11:30'da Hayrabolu Motokros Parkuru'nda start alacak.
iha
Yayın Tarihi : 11 Ağustos 2007 Cumartesi 12:02:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?