16
Mayıs
2024
Perşembe
TEKİRDAĞ

Herkes tek yürek

Cumhuriyetin kuruluşunun 87. yıldönümü, Tekirdağ'da törenlerle kutlandı. Vali Aydın Nezih Doğan, bugün şerefle kutlanan cumhuriyet rejiminin, 84 yıl önce yalnızca gelişmiş Batı ülkeleri için değil, aynı zamanda bütün dünya için en radikal tercihlerden biri olduğunu söyledi. 

Orduevi önünde düzenlenen törende, Tekirdağ Valisi Doğan, Tugay Komutanı Tuğgeneral Mehmet Daysal, Belediye Başkanı Ahmet Aygün ile birlikte tören aracı ile törene katılan öğrencilerin ve vatandaşların bayramını kutladı. Vali Doğan, törende yaptığı konuşmada bir zamanlar sorunlarla boğuşan Türkiye ekonomisinin bugün dünyanın en büyük 20 ekonomisi arasında yer aldığını ifade ederek şöyle konuştu:
"84 yıl önce bir tarım toplumu olan Türkiye, bugün dünyanın 6 kıtasına mal ihraç eden sanayileşmiş bir ülke haline gelmiştir. Türk girişimciler dünyanın dört bir yanında havaalanları, fabrikalar, alışveriş merkezleri inşa etmektedir. Türkiye'nin ekonomide sağladığı başarılar sınırlarımız dışında parmakla gösterilmektedir. Nitekim son dönemde hem Mehmetçiği hem de sivil vatandaşları hedef alan terör saldırılarının amacı, milli birlik ve beraberliğimiz ile toprak bütünlüğümüz olduğu kadar, cumhuriyetimizin geldiği evrensel çizgidir. Amaçları aramızdaki kardeşlik ruhunu öldürmek ve istikrarımızı bozmaktır. Millet ve devlet olarak 84 yılda ulaştığımız nokta, dosta güven, düşmana korku vermektedir. Ancak, bu kazanımlar ve ulaştığımız seviye bizleri asla rehavete düşürmemelidir. Millet ve devlet olarak önümüzde daha kat edilecek mesafe var. Vatandaşlarımızın her bakımdan mutlu olduğu, güçlü, zengin, müreffeh bir Türkiye'de yaşamanın onurunu paylaştığı bir hedefe ulaşmak için var gücümüzle çalışmayı sürdüreceğiz. İçimizdeki bu inanç ve coşku devam ettiği sürece hedefimizi cumhuriyetimizin 100. şeref yılına varmadan yakalayabileceğimizi düşünüyorum." 

Öğrencilerin okudukları şiirlerin ardından, okullar arasında düzenlenen "Cumhuriyet" konulu resim, afiş şiir ve kompozisyon dalında yarışmalarda derece alan öğrencilere ödülleri verildi. Tekirdağ Valiliği tarafından 'Ninemden Masallar' adlı yarışmada dereceye girenler ödüllerini protokol üyelerinden aldı. Törenler, resmi geçidin ardından sona erdi.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Ekim 2007 Pazartesi 18:37:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?