5
Mayıs
2024
Pazar
TEKİRDAĞ

Heyelan korkuttu!

Tekirdağ'ın Barbaros beldesinde, aşırı yağış nedeniyle heyelan meydana geldi, bölgedeki 4 ev boşaltıldı.

Edinilen bilgiye göre, bir haftadır aralıklarla devam eden kar ve yağmur nedeniyle beldenin Cumhuriyet Mahallesi Ortaokul Caddesi'ndeki 4 evin bulunduğu alanda toprak çatlamaları meydana geldi.

Bugün evlerin kaymaya başlaması üzerine olay yerine gelen jandarma ekipleri, caddeyi araç trafiğine kapatarak, evlerin boşaltılmasını istedi. Vatandaşlar, evdeki eşyalarını toplayarak, yakınlarının yanına yerleşmeye başladı.

Heyelan nedeniyle evi kayan Adile Çakmak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, evinin bulunduğu bölgede 3 günden beri çatlaklar oluştuğunu, gece de sesler duyduklarını söyledi. Sesleri duydukları an deprem olduğunu düşündüklerini aktaran Çakmak, “Sabah uyandığımızda evimizin kaymaya başladığını gördük. Jandarmaya haber verdik. Şimdi evimizi boşaltmamızı istiyorlar. Kalacak yerimiz de yok. Ne yapacağımızı bilmiyoruz” dedi.

Bu arada, heyelan nedeniyle evlerini boşaltan ve kalacak yeri olmayanların Tekirdağ'daki Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Yurdu'na yerleştirildiği, bu kişilerin ihtiyaçlarının, heyelan tehlikesi geçinceye kadar Valilik tarafından karşılanacağı bildirildi.

AA
Yayın Tarihi : 13 Şubat 2010 Cumartesi 09:13:52
Güncelleme :13 Şubat 2010 Cumartesi 09:16:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?